Οι 4 top βιταμίνες κατά της γήρανσης: Σφίγγουν το δέρμα, μειώνουν τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες

 

Οι 4 top βιταμίνες κατά της γήρανσης: Σφίγγουν το δέρμα, μειώνουν τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες

Οι 4 top βιταμίνες κατά της γήρανσης: Σφίγγουν το δέρμα, μειώνουν τις ρυτίδες και τις καφέ κηλίδες

 

Αν και υπάρχει πληθώρα διαθέσιμων προϊόντων κατά της γήρανσης, το να βασίζεστε αποκλειστικά σε ορούς και κρέμες και να παραμελείτε τη σωστή διατροφή μπορεί να μην είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσετε την εμφάνιση του δέρματός σας.

Διασφαλίζοντας ότι η διατροφή σας αποτελείται από μια ποικιλία λαχανικών, φρούτων, πηγών πρωτεΐνης και υγιών λιπών είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική υγεία, αλλά είναι επίσης σημαντικό να αξιολογήσετε την πρόσληψη βιταμινών για πιθανά οφέλη κατά της γήρανσης.

Η προτεραιότητα μιας ολοκληρωμένης διατροφής που περιλαμβάνει επαρκείς ποσότητες από αυτές τις απαραίτητες βιταμίνες μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα του δέρματός σας.

Διαβάστε Επίσης  Scrub πρόσωπου με μέλι και φράουλα για ενυδάτωση μετά την παραλία

Λέγοντας αυτά σε ένα βίντεο στο YouTube, ο ειδικός στην περιποίηση της επιδερμίδας Dr. Anil Rajani, συγκέντρωσε τέσσερις βιταμίνες που είναι απαραίτητες για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό, λαμπερό και ζωντανό. Εάν βλέπετε σημάδια πρόωρης γήρανσης, λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή καφέ κηλίδες, είναι καλύτερο να δώσετε προτεραιότητα στις βιταμίνες D, C, E και K.

 

4 βιταμίνες για λαμπερό δέρμα και μειωμένες λεπτές γραμμές και κηλίδες

Βιταμίνη D
Βιταμίνη C
Βιταμίνη E
Βιταμίνη Κ1. Βιταμίνη

Ο Δρ. Rajani συνιστά να λαμβάνετε συμπληρώματα βιταμίνης D για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό και εάν ο στόχος σας είναι η αντιγήρανση. Είτε θέλετε να αποτρέψετε περαιτέρω ζημιές είτε «να γυρίσετε λίγο πίσω τον χρόνο», είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα, σημειώνει.

Διαβάστε Επίσης  Μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας

Αν και είναι καλύτερο να περιορίσετε την έκθεση στον ήλιο για να αποφύγετε τις βλάβες από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος, προτείνει 15 λεπτά ημερήσιας ηλιακής ακτινοβολίας καθώς η βιταμίνη D είναι «καλή για το δέρμα».

Η βιταμίνη D παράγεται όταν το ηλιακό φως απορροφάται από το δέρμα. Η χοληστερόλη μετατρέπεται σε βιταμίνη D όταν συμβαίνει αυτό. Στη συνέχεια λαμβάνεται μέσω του ήπατος και των νεφρών και μεταφέρεται στο σώμα για να βοηθήσει στη δημιουργία υγιών κυττάρων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *