Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια

 

Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια

Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια

Μαρίνα Ζαχαράκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Ταλιατέλες με κιμά από μανιτάρια δοκιμάσατε ποτέ;

Μιας και μας αρέσουν οι υγιεινές εκδοχές ακόμα και των πιο παχυντικών φαγητών, θα δείξουμε πώς φτιάχνεις μια λαχταριστή πανεύκολη μακαρονάδα με μανιτάρια! Τα μανιτάρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, παρέχοντας πολλές βασικές βιταμίνες και μέταλλα ενώ έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λίπη και νάτριο. Επίσης, είναι μειωμένης θερμιδικής αξίας και περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού.

Ταλιατέλες με κιμά: Υλικά για 3 άτομα

500 γραμμάρια ταλιατέλες
500 γραμμάρια άσπρα μανιτάρια

Διαβάστε Επίσης  Μανιτάρια πλευρώτους ψητά

1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι καρύδια

2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι

5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

3/4 φλιτζάνι ζωμός από τα ζυμαρικά

Πώς μαγειρεύουμε τις ταλιατέλες με κιμά

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ρυθμίζουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή ένταση και σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και στη συνέχεια τα μανιτάρια, μέχρι αυτά να μαλακώσουν.Προσθέτουμε, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν τα μανιτάρια μας.

Σβήνουμε με το κρασί, σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε το αλεσμένο καρύδι. Ελέγχουμε για επιπλέον αλάτι και πιπέρι ενώ παράλληλα, σε ένα ευρύχωρο σκεύος με καλά αλατισμένο νερό, βράζουμε τις ταλιατέλες έως ότου να είναι aldente. Στραγγίζουμε καλά.

Διαβάστε Επίσης  Ιταλικές μπρουσκέτες για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας στο τηγάνι με τα μανιτάρια και 3/4 φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά, μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά μέχρι τα ζυμαρικά να απορροφήσουν τη σάλτσα. Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα και σερβίρουμε τις ταλιατέλες με κιμά αμέσως!

Καλή απόλαυση!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *