Απολαυστικό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

 

Απολαυστικό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Απολαυστικό γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Γαλακτομπούρεκο: Αποτελείται από απλά συστατικά που βρίσκονται στο σπίτι σας και μπορεί να ετοιμαστεί με ελάχιστη προετοιμασία. Δοκιμάστε τη συνταγή  και δημιουργήστε μια νόστιμη λιχουδιά για όλη την οικογένεια!”

Υλικά

10 φύλλα κρούστας

 

Για την κρέμα

3 αυγά
120 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
500 γραμμάρια γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια κουβερτούρα
Βανίλια

50 γραμμάρια βούτυρο

Για το σιρόπι

400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια νερό

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτο κόλπο για να βράσεις μακαρόνια σε 60 δευτερόλεπτα!

Ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Για την κρέμα, ενσωματώνουμε σε μια μπασίνα τα αυγά με το σιμιγδάλι και παράλληλα βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Ενσωματώνουμε τα 2 μείγματα και βάζουμε το τελικό μείγμα μέσα σε κατσαρόλα να πάρει βράση και να σφίξει η κρέμα. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κουβερτούρα, τη βανίλια και το βούτυρο.

Παράλληλα, έχουμε βράσει το σιρόπι και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 6 καλά βουτυρωμένα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε την κρέμα.

Διαβάστε Επίσης  Ριζότο με κουνουπίδι, πατάτες και μανιτάρια

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 βουτυρωμένα φύλλα και κλείνουμε καλά τις γωνίες. Χαράσσουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Εναλλακτικά, κόβουμε στη μέση κατά μήκος το φύλλο κρούστας, προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας από την κρέμα γάλακτος και τυλίγουμε σε ατομικά μπουρεκάκια. Τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και ψήνουμε στους 170ºC για 50 λεπτά με 1 ώρα. Σιροπιάζουμε 2-3 λεπτά αφού βγάλουμε από τον φούρνο με το σιρόπι.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *