Δέρμα: Τρεις στόχοι που πρέπει να βάλετε για να είναι υγιές

 

Δέρμα: Τρεις στόχοι που πρέπει να βάλετε για να είναι υγιές

Δέρμα: Τρεις στόχοι που πρέπει να βάλετε για να είναι υγιές

Βοηθήστε το δέρμα σας να λάμψει!

Για να αποκτήσετε το υγιές και λαμπερό δέρμα που πάντα ονειρευόσασταν, δεσμευτείτε να:

1. Φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα

Έως και το 80% των ακτίνων του ήλιου μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν νομίζετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, σκεφτείτε το ξανά.

Το αντηλιακό είναι η νούμερο 1 συνήθεια περιποίησης που πρέπει να διατηρείτε όλον τον χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των χειμερινών μηνών.

Σκεφτείτε ότι το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυξάνοντας τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από τον ήλιο.

Όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν πηγαίνετε για σκι.

Η έκθεση στον ήλιο χωρίς προστασία ελλοχεύει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

Είναι σημαντικό να εφαρμόζετε κάθε πρωί αντηλιακή κρέμα με τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας για να προστατευτείτε από την ηλιακή ακτινοβολία που βλάπτει ανεπανόρθωτα το δέρμα σας και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικό πήλινγκ με ζάχαρη

2. Πλένετε τα πινέλα σας τουλάχιστον 3 φορές το μήνα

Αυτό είναι αναμφίβολα το πιο βαρετό μέρος της beauty ρουτίνας, αλλά ένας από τους βασικότερους λόγους που δεν θέλετε να παραλείψετε τον ενδελεχή τους καθαρισμό των πινέλων είναι για να αποφύγετε τα ενοχλητικά σπυράκια, «ξεσπάσματα» της επιδερμίδας ή τυχόν ερεθισμούς και ερυθρότητα.

Όταν τα πινέλα μακιγιάζ μένουν άπλυτα, μπορεί να συσσωρευτούν ρύποι, σωματίδια σκόνης, νεκρά κύτταρα του δέρματος, έλαια από το δέρμα σας και υπολείμματα από τις προηγούμενες φορές που εφαρμόσετε το foundation ή το ρουζ σας.

Επειδή το πινέλο έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας, όλα αυτά τα υπολείμματα μπορεί να «φράξουν» τους πόρους σας, οδηγώντας σε έντονα και ενοχλητικά «ξεσπάσματα», που δύσκολα καλύπτονται.

Ταυτόχρονα, η εφαρμογή καλλυντικών με ακαθάριστα πινέλα μακιγιάζ μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Για να προστατεύσετε το δέρμα σας και να σκοτώσετε τυχόν επιβλαβή βακτήρια που παραμένουν στα πινέλα μακιγιάζ σας, είναι καλή ιδέα να τα πλένετε κάθε 7 έως 10 ημέρες.

3. Αλλάζετε μαξιλαροθήκη μια φορά την εβδομάδα

Γνωρίζατε ότι η μαξιλαροθήκη μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος;

Διαβάστε Επίσης  Αλείφει Κουρκουμά σε όλο της το Πρόσωπο. Μόλις μάθετε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Η νυχτερινή σας ρουτίνα περιποίησης μπορεί να είναι το κλειδί για να έχετε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα, αλλά το κάλυμμα του μαξιλαριού σας, μπορεί να καταστρέψει όλη σας την προσπάθεια. Κι αυτό γιατί αν δεν το αλλάζετε συχνά, μπορεί να προκληθούν ποικίλα δερματικά προβλήματα.

Εκτός λοιπόν από τον καλό καθαρισμό του προσώπου σας και τις κρέμες ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν περιποίησης και ενυδάτωσης χρησιμοποιείτε, είναι ωφέλιμο να αλλάζετε και μαξιλαροθήκη μια φορά την εβδομάδα.

Δεδομένου ότι το πρόσωπό σας έρχεται σε άμεση και παρατεταμένη επαφή με αυτήν ενώ κοιμάστε το βράδυ, είναι σημαντικό για πολλούς λόγους, να είναι καθαρή.

Ένα μικρό μυστικό ομορφιάς, είναι το να κοιμάστε σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη.

Ο ύπνος σε μεταξωτή μαξιλαροθήκη είναι ιδανικός για το πρόσωπο και τα μαλλιά σας, αφού μπορεί να τα βοηθήσει να παραμείνουν υγιή και λεία, αλλά και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων στο πρόσωπό σας, αποτρέποντας την τριβή του δέρματος.

Επιπλέον το μετάξι είναι ανθεκτικό στα ακάρεα σκόνης και άλλα αλλεργιογόνα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *