Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

 

Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Σε «θέση μάχης» οι αγρότες – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica» στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν τα τρακτέρ των αγροτών, καθώς σήμερα Σάββατο (3.2.2024) θα γίνει η μεγάλη συγκέντρωση των αγροτών, παρά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκαν τους αγρότες στα μπλόκα των Εθνικών Οδών και τα τρακτέρ παρατεταγμένα έξω από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων τους, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα μετά την ολοκλήρωση της Agrotica, και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, ζητούν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr. οι αγρότες στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν στη σύσκεψη το βράδυ της Παρασκευής να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα, έκαναν μία επαναδιατύπωση των αιτημάτων τους, ζητώντας να αποζημιωθούν στο ακέραιο για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες των Θεσσαλών αγροτών αλλά να δοθεί και χρονοδιάγραμμα αναφορικά με τις αποζημιώσεις και τα αντιπλημμυρικά έργα.

Διαβάστε Επίσης  Ασμάτογλου: Εκτίμηση σοκ για την τιμή της βενζίνης – Πού θα «αγγίξει» τα 2,5 ευρώ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στις 12.00 αγρότες από τη Θεσσαλία, οι οποίοι θα ενωθούν με τους συναδέλφους τους από την Βόρεια Ελλάδα, που έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της έκθεσης.

«Καμία ουσιαστική βοήθεια από την κυβέρνηση για τα αιτήματά μας. Ο αγροτικός κόσμος είναι σε αναβρασμό. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Μετά τη ΔΕΘ παίρνουμε τα τρακτέρ μας και πάμε πίσω στα μπλόκα μας» τόνισε σε δηλώσεις του στο ThessToday ο αγρότης και εκπρόσωπος επικοινωνίας του μπλόκου Δερβενίου, Κωνσταντίνος Χατζηπαραδείσης.

Αναφέρουν, επίσης, πως αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα, που έχουν θέσει, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Δεν πάει άλλο. Καταλαβαίνουμε ότι στο επίκεντρο είναι η Θεσσαλία, είναι όμως και οι άλλες περιοχές. Αν μπερδεύουν το τεύτλο με το μαρούλι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» τονίζει στο ThessToday αγρότης από την Πέλλα.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Θεσσαλίας κάνουν λόγο για κοροϊδία και ζητούν να νομοθετηθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και όχι «να παίζουν κάθε χρόνο τη γάτα με το ποντίκι». Σχετικά με τις ανακοινώσεις για το ρεύμα, οι Θεσσαλοί αγρότες αναφέρουν πως είναι δώρον άδωρον, γιατί οι γεωτρήσεις είναι διαλυμένες και δεν θα λειτουργήσει τίποτα για τους επόμενους μήνες. Το αίτημά τους είναι και παραμένει πλαφόν 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Διαβάστε Επίσης  Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ για κάποιες ώρες η Αθήνα την Πέμπτη

Όπως μεταδίδει το ThessToday, αυτή την ώρα δεκάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους από το μπλόκο του Ζάρκου αποκλείουν συμβολικά την Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων, στέλνοντας ένα νέο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Νωρίτερα, και στην Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, παραγωγοί του Τυρνάβου απέκλεισαν συμβολικά τον δρόμο.

Συγχρόνως, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη” κάλεσε «όλους τους φορείς του νομού να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα μας για την επιβίωσή μας, με αποφάσεις αλληλεγγύης, ψηφίσματα, επισκέψεις στα μπλόκα, καθώς και με την οικονομική τους συνδρομή, για τις ανάγκες του αγώνα μας».

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *