Έτσι θα κάνεις το πιο νόστιμο μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου!

 

Έτσι θα κάνεις το πιο νόστιμο μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου!

Έτσι θα κάνεις το πιο νόστιμο μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου!

 

Το στήθος κοτόπουλου από μόνο του είναι αρκετά στεγνό! Μπορεί όμως να γίνει φανταστικό με τον σωστό τρόπο μαριναρίσματος. Μάθε παρακάτωτον καλύτερο τρόπο για μαριναρισμένο στήθος κοτόπουλου!

 

Συστατικά:

500 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές

Για τη μαρινάδα:

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη (προσαρμόστε τη γεύση για το επίπεδο μπαχαρικών)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι

 

Οδηγίες:

Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα

Σε ένα μπολ, συνδυάστε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο τζίντζερ, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο σε σκόνη, τη σκόνη κόλιανδρου, τη σκόνη τσίλι, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά να σχηματιστεί μια λεία και καλά συνδυασμένη μαρινάδα.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη συνταγή για λεμονοπιτάκια

Μαρινάρετε το κοτόπουλο
Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια σακούλα με φερμουάρ. Περιχύνουμε με τη μαρινάδα το κοτόπουλο, φροντίζοντας να καλυφθεί καλά κάθε κομμάτι. Κάντε μασάζ με τη μαρινάδα στο κρέας, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα.

Βάζω στο ψυγείο
Καλύψτε το μπολ ή κλείστε τη σακούλα με φερμουάρ και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή κατά προτίμηση όλη τη νύχτα. Αυτό επιτρέπει στις γεύσεις να διεισδύσουν στο κρέας και το κάνει πιο τρυφερό.

Διαβάστε Επίσης  Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου προτείνουν..ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι

Αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου
Πριν το ψήσετε, βγάζετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15-20 λεπτά. Αυτό εξασφαλίζει πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα.

Μαγείρεμα
Μπορείτε να ψήσετε ή να τηγανίσετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο με βάση τις προτιμήσεις σας. Μαγειρέψτε μέχρι το κοτόπουλο να φτάσει σε μια ασφαλή εσωτερική θερμοκρασία 74°C.

Σερβίρισμα
Αφού ψηθεί, αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρουμε. Γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά όπως κόλιαντρο ή μαϊντανό και σερβίρετε με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά.

Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσαρμόζοντας τα μπαχαρικά και τα βότανα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Απολαύστε το νόστιμο μαριναρισμένο κρέας σας!

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *