10 τροφές βάλσαμο για τον οργανισμό μας

 

10 τροφές βάλσαμο για τον οργανισμό μας

10 τροφές βάλσαμο για τον οργανισμό μας

 

Φάτε, πιείτε και γίνετε πιο υγιείς μέσα απο μια υγιεινή διατροφή. Είναι το φάρμακο που δίνουμε στο σώμα μας κάθε μέρα.

Δεν μπορούν να θεραπεύσουν ό,τι σας ταλαιπωρεί, αλλά ορισμένες τροφές έχουν τη δύναμη να καταπραΰνουν τα συμπτώματα και να δίνουν ώθηση στο σώμα σας όταν έχετε συγκεκριμένες ασθένειες ή τραυματισμούς. Βοηθήστε τον εαυτό σας με αυτές τις θεραπευτικές τροφές.

 

10 τροφές βάλσαμο για τον οργανισμό μας

1.Σαρδέλες

Οι σαρδέλες μπορεί να μην είναι το πιο υγιενό ψάρι στο σούπερ μάρκετ, αλλά τα μικρά τους οστά μπορεί να βοηθήσουν τα σπασμένα σας οστά να επουλωθούν γρηγορότερα. Συνήθως συσκευασμένα σε μικρές κονσέρβες με νερό, ελαιόλαδο ή χυμό ντομάτας, αυτά τα μικροσκοπικά ψάρια είναι γεμάτα ασβέστιο και βιταμίνη D. Έχουν επίσης περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που ενισχύουν τα οστά από τα περισσότερα άλλα ψάρια. Μπόνους: Οι σαρδέλες αλιεύονται άγριες και νεαρές, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα υδραργύρου τους είναι χαμηλά.

 

2.Άγουρες μπανάνες

Οι πράσινες μπανάνες έχουν μια μυστική υπερδύναμη: είναι ιδανικές για τη διάρροια. Περιέχουν ανθεκτικό άμυλο, που σημαίνει ότι δεν αφήνει το λεπτό σας έντερο να το απορροφήσει γρήγορα. Αντίθετα, τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο πεπτικό σας σύστημα και λέει στα κακά βακτήρια να φύγουν. Οι μπανάνες είναι επίσης γεμάτες ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, που μπορεί να σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε ό,τι έχετε χάσει.

 

3.Μέλι

Προσπεράστε τις παστίλιες με γεύση μέλι και αντιμετωπίστε το βήχα σας με το πραγματικό. Το μέλι μειώνει τη φλεγμονή, καταπραΰνει τον πόνο και σκοτώνει τα βακτήρια. Είναι επίσης γεμάτο αντισώματα που καταπολεμούν τις ιογενείς λοιμώξεις. Είναι γεμάτο με βιταμίνες, όπως νιασίνη και βιταμίνη C, και μέταλλα, όπως ασβέστιο και σίδηρο, για μια υγιή ώθηση ενέργειας. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σε ζεστό νερό ή τσάι για ένα φυσικό κατασταλτικό του βήχα με μεγάλα οφέλη.

Διαβάστε Επίσης  Χρόνια πολλά και… ευτυχισμένα.

 

4.Κίμτσι (Λάχανο τουρσί)

Αυτό το παραδοσιακό κορεατικό πιάτο τουρσί μπορεί να δώσει τέλος στα αέρια και το φούσκωμα. Πρόκειται για ένα πικάντικο μείγμα λαχανικών όπως το λάχανο νάπα και τα ραπανάκια που έχουν υποστεί ζύμωση ή έχουν συντηρηθεί με φυσικά καλά βακτήρια. Όταν το τρώτε, φορτώνει το έντερό σας με καλά βακτήρια, που ονομάζονται επίσης προβιοτικά, και απομακρύνει τα κακά βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στην κοιλιά. Ορισμένα είδη λάχανου και τουρσιών έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Αναζητήστε τις λέξεις «φυσικά ζυμωμένα» στην ετικέτα.

 

5.Χρένο

Αυτός ο ξάδελφος της μουστάρδας, του κρεμμυδιού και του σκόρδου κάθε άλλο παρά διακριτικός είναι. Όταν τρίβετε το χρένο, συνθλίβονται τα κύτταρα της ρίζας. Έτσι απελευθερώνονται τα έλαια που αναδεικνύουν τη χαρακτηριστική του θερμότητα. Ακόμη και μια μικρή σταγόνα μπορεί να κάνει τα μάτια σας να δακρύσουν και τη μύτη σας να τρέξει. Αυτά είναι σπουδαία νέα αν έχετε προβλήματα με τα ιγμόρεια ή τη μύτη: Το χρένο απομακρύνει τη βλέννα που προσελκύει τα βακτήρια αν παραμείνει στον οργανισμό σας για πολύ καιρό. Το ίδιο ισχύει και για την πράσινη μάζα wasabi που συνοδεύει το σούσι.

 

6.Καφές

Όταν έχετε πονοκέφαλο, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τον εγκέφαλό σας σφίγγονται, στη συνέχεια διευρύνονται και πιέζουν τα νεύρα σας. Αυτό είναι που προκαλεί το βουητό στο κεφάλι σας. Η καφεΐνη στον καφέ, το μαύρο τσάι και τη σοκολάτα προκαλεί τα αιμοφόρα αγγεία σας να μειώσουν ξανά το μέγεθός τους. Μην το εκλάβετε αυτό ως άδεια να καταβροχθίζετε το ένα φλιτζάνι μετά το άλλο: Μπορεί επίσης να πάθετε πονοκέφαλο στέρησης μετά από υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης.

 

7.Κέιλ ή λαχανίδα

Μικρή γρατζουνιά; Κόψιμο με μαχαίρι; Ξεκινήστε να θεραπεύεστε με λάχανο ή άλλα σκούρα, φυλλώδη χόρτα όπως το σπανάκι, το μπρόκολο και τα χόρτα κολλάρδας και γογγύλης. Έχουν υψηλές ποσότητες της απαραίτητης θρεπτικής ουσίας βιταμίνης Κ, η οποία βοηθά τα κύτταρα του αίματός σας να ομαδοποιηθούν και να πήξουν. Αυτό όχι μόνο σας εμποδίζει να χάσετε περισσότερο αίμα- προστατεύει επίσης την πληγή σας. Η Κ βοηθά επίσης το σώμα σας να οικοδομήσει υγιή οστικό ιστό.

Διαβάστε Επίσης  Ανασφάλιστοι: Από 1η Ιουνίου η συνταγογράφηση μόνο από γιατρούς δημόσιων δομών

 

8.Τζίντζερ

Είτε αγαπάτε είτε μισείτε το πικάντικο δάγκωμα του τζίντζερ, είναι ιδανικό για το στομάχι σας. Η ρίζα του φυτού τζίντζερ έχει ενώσεις που ονομάζονται τζιντζερόλες. Αυτές μπλοκάρουν τους υποδοχείς στο πεπτικό σας σύστημα που προκαλούν ναυτία. Χρησιμοποιήστε το για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας, της ναυτίας λόγω κίνησης και των στομαχικών προβλημάτων που σχετίζονται με το στομάχι μετά από χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία. Το τζίντζερ κυκλοφορεί σε πολλές μορφές, όπως ζαχαρωμένο, αποξηραμένο, φρέσκο, τουρσί, σκόνη και αλεσμένο.

 

9.Τσάι από βότανα

Καταπραΰνετε τον πονόλαιμό σας με ένα ζεστό φλιτζάνι τσάι από βότανα. Αν ο λαιμός σας πονάει, το τσάι μέντας έχει φυσικές ιδιότητες μούδιασμα. Το γαρύφαλλο και το πράσινο τσάι καταπολεμούν τα βακτήρια. Το τσάι με γεύση βατόμουρο μειώνει τη φλεγμονή. Το χαμομήλι θα λιπαίνει το λαιμό σας: Πιείτε το αν έχετε βραχνάδα. Ό,τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι ντεκαφεϊνέ, ώστε να είστε σε θέση να ξεκουραστείτε και να κοιμηθείτε.

 

10.Μήλα

Ξέρετε τι λένε για τα μήλα – και για καλό λόγο. Τα μήλα έχουν μεγάλες ποσότητες πηκτίνης, μιας διαλυτής ίνας στα τοιχώματα των κυττάρων τους. Αν έχετε διάρροια, μειώνει τη φλεγμονή και βοηθά στη σύσφιξη των κινήσεων του εντέρου σας. Για να πάρετε τις περισσότερες φυτικές ίνες, αφήστε τη φλούδα. Άλλα φυσικά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες είναι τα σμέουρα, οι μαγειρεμένες αγκινάρες και τα λαχανάκια Βρυξελλών.

 

ΠΗΓΗ: www.healthstat.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *