4 απλά tips για ένα τακτοποιημένο σπίτι for ever!

 

4 απλά tips για ένα τακτοποιημένο σπίτι for ever!

4 απλά tips για ένα τακτοποιημένο σπίτι for ever!

 

Η διατήρηση ενός τακτοποιημένου σπιτιού μπορεί να φαίνεται ουτοπική σχεδόν, αλλά με μερικά απλά tips, η διατήρηση της τάξης του σπιτιού γίνεται μια διαχειρίσιμη και ακόμη και ευχάριστη ρουτίνα. Ακολουθούν 4 βασικά και απλά tips στα οποία μπορουν να συνεισφέρουν όλοι στο νοικοκυριό, διασφαλίζοντας έναν σταθερά οργανωμένο χώρο διαβίωσης.

 

4 απλά tips για ένα τακτοποιημένο σπίτι for ever!

 

Πρώτον, καθορίστε ένα κοινό πρόγραμμα καθαρισμού

Με τη συμμετοχή όλων των μελών του νοικοκυριού σε μια κοινή ευθύνη, το βάρος της τακτοποίησης δεν πέφτει στους ώμους ενός ατόμου. Δημιουργήστε ένα γράφημα ή ένα ψηφιακό ημερολόγιο που περιγράφει συγκεκριμένες εργασίες για κάθε ημέρα ή εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, όλοι συμβάλλουν στην καθαριότητα του σπιτιού, καλλιεργώντας την αίσθηση της ομαδικότητας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να ξεβουλώσετε τον νεροχύτη σας σε 15 δευτερόλεπτα(video)

 

Δεύτερον, ό,τι χρησιμοποιούμε επιστρέφει αμέσως στη θέση του

Ενσταλάξτε τη συνήθεια να τακτοποιείτε αμέσως μετά τη χρήση τα πράγματά σας. Είτε πρόκειται για την απομάκρυνση των πιάτων μετά το γεύμα είτε για την επιστροφή των αντικειμένων στις καθορισμένες θέσεις τους, αυτή η προσέγγιση αποτρέπει τη συσσώρευση ακαταστασίας και κάνει τον καθημερινό καθαρισμό λιγότερο συντριπτικό.

 

Τρίτον, η οργάνωση γίνεται οικογενειακή υπόθεση

Αφιερώστε χρόνο, ίσως τα Σαββατοκύριακα, για να αξιολογήσετε και να οργανώσετε κοινόχρηστους χώρους. Ενθαρρύνετε όλους να εντοπίσουν αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον και μπορούν να δωριστούν ή να απορριφθούν. Αυτή η συλλογική προσπάθεια όχι μόνο διατηρεί την τάξη αλλά προάγει και την αίσθηση κοινής ευθύνης για τον χώρο διαβίωσης.

Διαβάστε Επίσης  7 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα ποντίκια μακριά από το σπίτι σας

 

Τέταρτον, δώστε προτεραιότητα στις λύσεις αποθήκευσης

Επενδύστε σε κουτιά αποθήκευσης, καλάθια και ράφια για να δημιουργήσετε καθορισμένους χώρους για τα αντικείμενα. Όταν κάθε αντικείμενο έχει τη θέση του, γίνεται ευκολότερο για όλους να διατηρήσουν την τάξη.

Το παν είναι η συνεργασία. Όταν όλοι μαζεύουν αυτά που χρησιμοποιούν τότετο σπίτι παραμένει τακτοποιημένο και καθαρό χωρίς να κουράζεται κανένας από την οικογένεια αφού οι δουλειά μοιράζεται.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *