Μα πώς ορισμένοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην αρρωσταίνουν ποτέ

 

Μα πώς ορισμένοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην αρρωσταίνουν ποτέ

Μα πώς ορισμένοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην αρρωσταίνουν ποτέ

 

Κάποιοι δεν κολλάνε ποτέ, τίποτα. Πώς θα γίνεις σαν αυτούς;

Πέρα από τα προφανή (λέγε με Covid-19) υπάρχουν πάντοτε και οι ιώσεις: Xτυπoύν συνήθως την περίοδο που αλλάζουν οι εποχές (κυρίως κάποιος ιός της γρίπης) και στέλνουν τον κόσμο σπίτι με πυρετό, καταρροή και τρομερό βήχα. Είναι όμως και κάποιοι που, όπως λένε, δεν αρρωσταίνουν ποτέ και πραγματικά σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς στο καλό το καταφέρνουν.Μα πώς ορισμένοι άνθρωποι καταφέρνουν να μην αρρωσταίνουν ποτέ

 

Ποιο είναι το μυστικό τους;

Κατά μέσο όρο κάθε άνθρωπος θα αρρωστήσει από κάποιο κρυολόγημα περίπου 200 φορές σε όλη του τη ζωή. Αν και κάποιοι υποφέρουν πιο συχνά από άλλους, δεν υπάρχει απόδειξη ή έρευνα που να εξηγεί το γιατί. “Είναι κυρίως φήμη” αναφέρει η Dr Natalie Riddell, λέκτορας ανοσολογίας στο πανεπιστήμιο του Surrey, στην Αγγλία.

Διαβάστε Επίσης  Πώς σχετίζεται το ηλεκτρονικό τσιγάρο με το εγκεφαλικό και το έμφραγμα

Παρότι δεν υπάρχει επιστημονικά αποδεδειγμένη σύνδεση μεταξύ του τρόπου ζωής και της βελτιωμένης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, η βιομηχανία γύρω απ’ αυτό ανθίζει. Μόνο τα συμπληρώματα διατροφής, που είναι από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς παγκοσμίως, εκτιμάται ότι θα έχουν κέρδη περίπου 60 δισεκατ. δολάρια μέχρι το 2023.

Και ενώ γιατροί και ανοσολόγοι θεωρούν ότι δεν έχει αποδειχθεί ή στη χειρότερη αποτελεί μύθο το ότι κάποιοι απλά δεν αρρωσταίνουν ποτέ, συμφωνούν στο πόσο διαφέρει το ανοσοποιητικό σύστημα από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Διαβάστε Επίσης  Το λίπος στη μέση αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου

“Κάποιοι κληρονομούμε ένα σύνολο γονιδίων του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι εξαιρετικά καλά στο να αντιμετωπίζουν συγκεκριμένους ιούς” εξηγεί ο Daniel Davis, καθηγητής ανοσολογίας στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. “Δεν μπορείς να πεις ότι εσύ ή εγώ έχω καλύτερο ανοσοποιητικό, απλά σημαίνει ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις καλύτερα ένα ιό γρίπης από μένα”, προσθέτει.

 

Πώς να μην αρρωσταίνεις

Ας είμαστε ρεαλιστές. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Ειδικά όταν κυκλοφορεί κορονοϊός και μεταλλάξεις παντού. Μπορείς όμως να κάνεις κάποια πράγματα ώστε να την παλεύεις με καλύτερο τρόπο.

 

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *