Γιατί η γυμναστική μας ανοίγει την όρεξη

 

Γιατί η γυμναστική μας ανοίγει την όρεξη

Γιατί η γυμναστική μας ανοίγει την όρεξη

Εάν ολοκληρώσατε την προπόνηση και εύχεστε τώρα το ψυγείο να είναι γεμάτο, δεν είστε οι μόνοι. Αλήθεια, γιατί η γυμναστική μας ανοίγει την όρεξη; Υπάρχουν τρόποι να ελέγξουμε την πείνα μας;

Τελειώνετε μια απαιτητική προπόνηση και το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι το φαγητό; Φυσικά, το να καταναλώσετε ένα σνακ με πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες και υγιή λίπη μετά την προπόνηση θα αποκαταστήσει την ενέργειά σας και θα επανορθώσει τους μυς.

Αλλά, πόσο πρέπει να τρώτε και είναι φυσιολογικό να είστε τόσο πεινασμένοι μετά τις προπονήσεις;

Γιατί πεινάω τόσο πολύ μετά την προπόνηση και τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό;

Μετά την άσκηση, είναι λογικό να αρχίσετε να αισθάνεστε πείνα.

Η άσκηση καίει θερμίδες. Η τροφή από την άλλη τις περιέχει και με τα αποθέματα ενέργειας να εξαντλούνται όταν κάνουμε γυμναστική, το σώμα είναι λογικό να χρειάζεται περισσότερη τροφή για να τα αναπληρώσει.

Διαβάστε Επίσης  Πώς οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση του λίπους της κοιλιάς;

Επομένως, αν δεν ανεφοδιάζετε τον οργανισμό σας με «καύσιμα» μετά από μια προπόνηση, πώς θα επέλθει η ισορροπία;

Δεν είναι ωφέλιμο ωστόσο από κάθε άποψη να το παρακάνετε. Πώς θα καταφέρετε λοιπόν να κρατήσετε την όρεξή σας υπό έλεγχο;

Πίνετε υγρά πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Θυμηθείτε: Η πείνα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι τελικά δίψα, λόγω των υγρών που χάσατε ιδρώνοντας. Εάν καταναλώνετε επαρκή ποσότητα νερού μετά την προπόνησή σας και εξακολουθείτε να πεινάτε 30 λεπτά αργότερα, τότε μπορείτε να πείτε ότι είναι ώρα να φάτε. Επιπλέον, μετά από μια απαιτητική συνεδρία, το δροσερό νερό θα ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, θα αποκαταστήσει τα επίπεδα ενέργειας και θα καταπολεμήσει την κούραση και τις μυϊκές κράμπες.

Αποφεύγετε ροφήματα με ζάχαρη γιατί θα σας κάνουν να πεινάτε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Φάτε καλά πριν ασκηθείτε. Το να φάτε κάτι χορταστικό, αλλά όχι πολύ βαρύ για το στομάχι πριν από μια προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της πείνας μετά από αυτήν. Τι θα λέγατε για λίγο γιαούρτι, μια μπανάνα και φυστικοβούτυρο για ενέργεια προτού ξεκινήσετε;
Εάν είστε συχνά πεινασμένοι, μην περιμένετε πολύ για να φάτε μετά την προπόνηση.

Διαβάστε Επίσης  Η άσκηση δυναμώνει τη μνήμη

Φροντίστε να φάτε κάτι μικρό σύντομα. Προτιμήστε ένα γεύμα με πρωτεΐνη που χτίζει και επιδιορθώνει τους μύες. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε: γιαούρτι και μούρα ή ένα μικρό κομμάτι ψητό κοτόπουλο και λαχανικά, συν μια μικρή γλυκοπατάτα. Άλλη επιλογή; Ένας υγιεινός, βραδείας πέψης υδατάνθρακας όπως κινόα, λίγο καστανό ρύζι ή χούμους.

Εισπνεύστε πριν φάτε… Η απλή επιβράδυνση της διαδικασίας φαγητού μπορεί να σας κάνει να ξανασκεφτείτε εάν θα φάτε ή όχι ένα ολόκληρο γεύμα με σνακ πριν από το κανονικό σας γεύμα. Αφιερώστε λοιπόν ένα λεπτό, κάντε ένα ντους και μετά αποφασίστε τι θα φάτε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *