Γαργαλιούνται τα σκυλιά;

 

Γαργαλιούνται τα σκυλιά;

Γαργαλιούνται τα σκυλιά;

Οι σκύλοι έχουν τις ίδιες νευρικές απολήξεις και αισθήσεις στο δέρμα και τη γούνα τους με τους ανθρώπους, έτσι είναι λογικό να γαργαλιούνται και αυτά.

Πώς όμως θα το αντιληφθούμε;

Τα σημάδια μπορεί να περιλαμβάνουν τραντάγματα, κουνήματα ή κλωτσιές του ποδιού τους στο ρυθμό του γαργαλητού. Μπορεί επίσης να κουνούν το κεφάλι τους όταν ακουμπάτε ένα σημείο που γαργαλιέται. Αυτό αναφέρεται συχνά ως αντανακλαστικό και είναι η ανεξέλεγκτη απόκρισή τους σε αυτό το είδος αγγίγματος.

Όταν γαργαλιούνται, μερικά σκυλιά κουνούν τα αυτιά τους, τρίβουν την πλάτη τους ή τραβούν τα πόδια τους μακριά.

Μερικοί σκύλοι μπορεί ακόμη και να χαμογελούν λίγο.

Διαβάστε Επίσης  Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας ροχαλίζει

Πώς αντιδράνε όταν γαργαλιούνται;

Υπάρχουν μερικές μελέτες που δείχνουν ότι εάν ο σκύλος αλλάξει τον τρόπο που λαχανιάζει ή αναπνέει σημαίνει πως γαργαλιέται. Μπορεί απλώς να ακούγεται σαν αλλαγή στη συχνότητα ή την ένταση της αναπνοής, αλλά μην περιμένετε αληθινό γέλιο.

 

Σε ποιες περιοχές γαργαλιούνται πιο εύκολα τα σκυλιά

Κάθε σκυλάκι αντιδρά διαφορετικά όσον αφορά το γαργαλητό. Αυτό ισχύει για τα συγκεκριμένα σημεία ενεργοποίησης και τις αντιδράσεις τους όταν τα αγγίζετε. Μερικοί σκύλοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, ενώ κάποιοι δεν φαίνεται να επηρεάζονται από κανένα είδος γαργαλητού.

Θα διαπιστώσετε ότι οι σκύλοι μπορεί να συσπώνται ή να πετάγονται όταν τους γαργαλάει η τρίχα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών τους και ανάμεσα στα μαξιλάρια των ποδιών τους. Επίσης, γαργαλιούνται συχνά στα πλαϊνά του λαιμού, την πλάτη ή το κάτω μέρος της κοιλιάς. Κάποια σκυλάκια μπορεί να ανταποκριθούν επίσης στο γαργαλητό στη μύτη ή τ’ αυτιά τους.

Διαβάστε Επίσης  Το λάθος που κάνουμε όταν προσπαθούμε να μάθουμε στο σκύλο μας μια εντολή

Αρέσει στα σκυλάκια να τα γαργαλούν;

Πολλά σκυλιά απολαμβάνουν όταν τα γαργαλούν ελαφριά και για σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ορισμένα σκυλιά δεν είναι τόσο πρόθυμα όταν πρόκειται να τα γαργαλήσουν. Μπορεί να κάνει κάποια σκυλάκια να αισθάνονται ανήσυχα και γκρινιάρικα.

Αν φύγουν ή σηκωθούν και μετακινηθούν, τότε θα πρέπει να σταματήσετε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *