Σχέσεις: Το κόλπο των αντρών για έναν ευτυχισμένο γάμο – Δεν το φαντάζεστε

 

Σχέσεις: Το κόλπο των αντρών για έναν ευτυχισμένο γάμο – Δεν το φαντάζεστε

Σχέσεις: Το κόλπο των αντρών για έναν ευτυχισμένο γάμο – Δεν το φαντάζεστε

 

Ευτυχισμένη γυναίκα ίσον ευτυχισμένη ζωή, επιβεβαιώνει μια νέα μελέτη, που αποκαλύπτει ότι η ευτυχία σε ένα γάμο μερικές φορές κερδίζεται τόσο εύκολα, όσο το να αφήνουν οι άντρες τις γυναίκες να κερδίζουν – Πού; Δείτε παρακάτω

Η διατήρηση ενός ευτυχισμένου γάμου μερικές φορές εξαρτάται από κάτι τόσο απλό, όσο το να αφήνουν οι άνδρες τις γυναίκες τους να κερδίζουν σε αναμετρήσεις, όπως ένα παιχνίδι, υποστηρίζει νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο Neuroscience.

Είτε πρόκειται για ένα επιτραπέζιο ή για οποιοδήποτε παιχνίδι ή είδος αναμέτρησης και διαγωνισμού ανάμεσα στους δύο συζύγους, η μελέτη υποστηρίζει ότι η φράση «ευτυχισμένη γυναίκα ίσον ευτυχισμένη ζωή» είναι απολύτως αληθινή.

Ειδικότερα, μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βόρειας Κίνας διαπίστωσε ότι οι γυναίκες συγκεντρώνονται πιο πολύ όταν ανταγωνίζονται άγνωστους, παρά όταν παίζουν με το έτερό τους ήμισυ. Παρ’ όλα αυτά, είναι πιο πιθανό να κερδίσουν όταν παίζουν με τον σύντροφό τους.

Διαβάστε Επίσης  Ο Αληθινός φίλος . . .

«Φαίνεται ότι οι άντρες σύντροφοι μπορεί να υιοθετούν μια νοοτροπία «ευτυχισμένη σύζυγος, ευτυχισμένη ζωή», επιτρέποντας στη σύζυγό τους να κερδίσει και αποφεύγοντας έτσι πιθανές συγκρούσεις που μπορούν να επηρεάσουν και την ίδια τη σχέση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Shuyu Jia.

Αντικείμενο της μελέτης αποτέλεσε το πώς οι ρομαντικές σχέσεις επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των γυναικών.

«Ο ανταγωνισμός, ένα ουσιαστικό συστατικό της κοινωνικής αλληλεπίδρασης, εμφανίζεται συχνά στην καθημερινή ζωή και ο αντίκτυπος των στενών σχέσεων στον ανταγωνισμό των γυναικών δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί», εξηγεί η ομάδα στο πλαίσιο της αναφοράς της.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν 52 γυναίκες συμμετέχουσες, ηλικίας 18-25 ετών, στις οποίες ανατέθηκε να ολοκληρώσουν μια εργασία, καθώς βρίσκονται σε ανταγωνισμό με τον σύντροφό τους και τους ζητήθηκε να ανταποκριθούν στα ερεθίσματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: Στην πρώτη ομάδα, οι γυναίκες ανταγωνίζονταν τον σύντροφό τους, ενώ στην δεύτερη έναν άγνωστο. Καθώς εκτελούσαν την εργασία, οι μελετητές παρακολουθούσαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα.

Διαβάστε Επίσης  Τι σημαίνει αγαπώ τον σύντροφό μου; Ποιο είναι το μυστικό;

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι οι γυναίκες έδειξαν υψηλότερα επίπεδα συγκέντρωσης στην περίπτωση που ανταγωνίζονταν κάποιον άγνωστο, ενώ αντίθετα όταν αντίπαλος ήταν ο σύντροφός τους, η εστίαση και η προθυμία τους για ανταγωνισμό μειώθηκαν. Παρ’ όλα αυτά, αποκαλύφθηκε ότι ήταν πιο πιθανό να κερδίσουν τον σύντροφό τους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το εύρημα αυτό αποδίδεται σε μια συμπεριφορά «διατήρησης συντρόφου» από πλευράς των ανδρών.

«Οι γυναίκες σημείωναν υψηλότερα ποσοστά νίκης όταν ανταγωνίζονταν τους ρομαντικούς τους συντρόφους, γεγονός το οποίο ενδέχεται να οφείλεται στην υιοθέτηση μιας στρατηγικής από πλευράς των ανδρών να αφήσουν τη σύζυγο να κερδίσει, ώστε να διατηρήσουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα της σχέσης», σχολιάζει η ομάδα στη σχετική δημοσίευση.

 

ygeiamou.gr

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *