Σκορδάτο χοιρινό με ρύζι

 

Σκορδάτο χοιρινό με ρύζι

Συνταγή για Σκορδάτο χοιρινό με ρύζι για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ένα χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα. Σκέτο λουκούμι λέμε!

Υλικά

Χοιρινο 1 κιλό σε κομμάτια
Ελαιολαδο Λίγο
Κρεμμυδι 1 μεγάλο

Σκορδο 2 μεγάλες σκελίδες
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση

Κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
Κύβος Κότας 2
Λεμονι Χυμός από 1

Κορν Φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για το γαρνίρισμα
Ρυζι 1 κούπα
Αλατι Κατά βούληση
Ελαιολαδο Λίγο

 

Το χοιρινό είναι ένα αγαπημένο κρέας και σήμερα θα το απολαύσουμε σκορδάτο με ρυζάκι. Μπορούμε να το απολαύσουμε και με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου ενώ μπορείτε στο ρύζι να προσθέσετε και λαχανικά για επιπλέον νοστιμιά. Απολαύστε το!

Διαβάστε Επίσης  Σαλάτα με φράουλες, μαρούλι και φέτα! Θρεπτική και νόστιμη

 

Εκτέλεση για το σκορδάτο χοιρινό με ρύζι

Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπάσει το ρύζι, προσθέτουμε και αλάτι και βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τακτικά κατά την διάρκεια του βρασίματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.

Στην συνέχεια σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης  Μαλτέζικα κολοκυθάκια με ανθότυρο και αυγά

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τους κύβους κότας και λίγο αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και λίγο πριν δέσει χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει δύο βράσεις και μόλις δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή είναι της  Άννα Γιαννίκου

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *