Στοχευμένη περιποίηση κατά των μαύρων κύκλων

 

Στοχευμένη περιποίηση κατά των μαύρων κύκλων

Στοχευμένη περιποίηση κατά των μαύρων κύκλων

 

Εκτός από τα γονίδια, άλλοι παράγοντες που «κρύβονται» πίσω από τα κουρασμένα μάτια είναι ο ανεπαρκής ύπνος, το συχνό τρίψιμο λόγω αλλεργιών, οι εξάρσεις δερματίτιδας που μπορεί να προκαλέσουν μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση στην περιοχή με την πάροδο του χρόνο, η απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης που σχετίζεται με την ηλικία και ορισμένα προβλήματα υγείας όπως οι νεφρικές διαταραχές, η έλλειψη βιταμινών και η αναιμία.

Γι’ αυτό αν θέλετε να απαλλαγείτε οριστικά από τους μαύρους κύκλους και να φωτίσετε τα μάτια σας πρέπει να αλλάξετε τη ρουτίνα περιποίησης αλλά και τον τρόπο ζωής σας.

Oι καλύτερες κρέμες ματιών

Κύριος στόχος είναι να μειώνουν τους μαύρους κύκλους και τις «σακούλες», οι οποίες κάνουν το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο και σκοτεινό και τονίζουν τις ρυτίδες.

Επίσης, η σύνθεση καλό είναι να προσφέρει ενυδάτωση και προστασία από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες έκφρασης.

Όταν επιλέγετε κρέμες ματιών αναζητήστε αυτά τα συστατικά:

Αντιοξειδωτικά

Προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και της λέπτυνσης της επιδερμίδας η οποία έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των μαύρων κύκλων.

Διαβάστε Επίσης  Κρέμα νυκτός από πορτοκάλι και γιαούρτι

Λευκαντικά

Τα σημαντικότερα είναι η γλυκόριζα (liquorice), η νιασιναμίδη (niacinamide), το αζελαϊκό οξύ (azelaic acid) και η βιταμίνη C – ο συνδυασμός της με εκχυλίσματα από αντιοξειδωτικά, όπως πράσινο τσάι, μούρα κλπ., φωτίζουν ορατά την περιοχή των ματιών.

Αποσυμφορητικά

Ανάμεσα σε αυτά, πρωταγωνιστεί η καφεϊνη που μειώνει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους οι οποίοι οφείλονται στην «μπλοκαρισμένη» κυκλοφορία.

Ρετινοειδή

Τα ρετινοειδή βοηθούν στην αναδόμηση του κολλαγόνου και συμβάλλουν στην ανάκτηση του όγκου και της σφριγηλότητας της επιδερμίδας σας.

Επενδύστε, λοιπόν, σε προϊόντα που έχουν κύριο συστατικό τη ρετινόλη.

Με την επαναλαμβανόμενη χρήση, η ρετινόλη διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης για να ενισχύσει τη βάση του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Αντιγηραντικά

Προτιμήστε συστατικά που βοηθούν στην πρόληψη της καταστροφής του φυσικού κολλαγόνου, όπως η βιταμίνη Ε.

Επιπλέον, το υαλουρονικό οξύ αλλά και τα λιπαρά οξέα διατηρούν σταθερά τα επίπεδα υγρασίας στα κύτταρα, ενώ οι πρωτεϊνες γάλακτος ενδυναμώνουν την επιδερμίδα.

 

Tips & tricks

Μην κοιμάστε χωρίς να αφαιρέσετε σωστά το μακιγιάζ, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό γύρω από τα μάτια.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ευαίσθητο και τα μικρά τριχοειδή αγγεία σπάνε εύκολα. Το υπερβολικό ή λανθασμένο μασάζ ή τρίψιμο της περιοχής των ματιών κατά την εφαρμογή κρεμών ή ορών μπορεί να οδηγήσει σε ρήξη των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και να επιδεινώσει τη μπλε απόχρωση κάτω από τα μάτια.

Διαβάστε Επίσης  Ακμή: Καθαρισμός Προσώπου με Μικκυλιακό Νερό

Η τακτική καθημερινή έκθεση στον ήλιο, ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής 12-4, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα γύρω από τα μάτια και να επιδεινώσει τους μαύρους κύκλους. Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντηλιακό πάνω από την κρέμα ματιών και να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή κάθε 3-4 ώρες.

Το κάπνισμα επιδεινώνει τους μαύρους κύκλους λόγω της νικοτίνης.

Μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου (με προστασία UVA & UVB) όταν βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους.
Αποφύγετε την κατανάλωση αλμυρών τροφών και αλκοόλ αργά το βράδυ.

O πιο φυσικός τρόπος για να μειώσετε την εμφάνιση των μαύρων κύκλων είναι να ακολουθείτε μια τακτική ρουτίνα ύπνου από 7 έως 8 ώρες κάθε βράδυ.

Η κατανάλωση θρεπτικών τροφών πλούσιων σε σίδηρο, ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά βοηθά στη μείωση των βλαβών από τις ελεύθερες ρίζες και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της ενυδάτωσης του δέρματος.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *