Γιορτινή τυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι

 

Γιορτινή τυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι

Συνταγή για γιορτινή τυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι.

Τυρόπιτα στεφάνι, με φέτα και ανθότυρο και μία πανεύκολη σπιτική ζύμη που μοιάζει με κρούστας και για τα Χριστούγεννα και για την Πρωτοχρονιά. Μία γιορτινή τυρόπιτα για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή και το τραπέζι, που είναι σκέτο στολίδι και μπορείτε να την γεμίσετε με ό,τι γέμιση θέλετε. Μία συνταγή της φίλης μας Δάφνη Λεμονάκη.

Υλικά

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 300 γραμμάρια
Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
Ξύδι 1 κουταλιά της σούπας

 

Για τη γέμιση

Φέτα 250 γραμμάρια περίπου
Ανθοτυρο 200 γραμμάρια περίπου

 

Για το άλειμμα

Ελαιολαδο 1 κρασοπότηρο περίπου

Οι πίτες είναι απαραίτητες σε κάθε τραπέζι και μπουφέ αλλά όταν μιλάμε για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ, δεν πρέπει να είναι μόνο νόστιμη αλλά και όμορφη. Θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε μία γιορτινή τυρόπιτα με ανθότυρο και φέτα και σχήμα στεφάνι, με τον πιο εύκολο τρόπο.

Διαβάστε Επίσης  Τέλειο μελομακάρονο -Τα μυστικά της Βέφας Αλεξιάδου για σίγουρη επιτυχία

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γιορτινή τυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι:

Εκτέλεση για την γιορτινή τυρόπιτα σε σχήμα στεφάνι

Αρχικά θρυμματίζουμε την φέτα και το ανθότυρο και ανακατεύουμε την γέμιση. Τη βάζουμε στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη ζύμη. Πιο συγκεκριμένα ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, με το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.

 

Ξεκινάμε να προσθέτουμε νερό και να ζυμώνουμε παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία εύπλαστη και λεία ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε μέγεθος πιάτου.

Διαβάστε Επίσης  Συνταγή για κουραμπιέδες γεμιστούς με μελομακάρονα

Παίρνουμε δύο φύλλα και τα λαδώνουμε. Βάζουμε το ένα κάτω και με το δεύτερο το σκεπάζουμε. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης μέχρι να καταλήξουμε να έχουμε 3 μικρά φύλλα ζύμης σε σχήμα πιάτου.

Ανοίγουμε το καθένα σε λεπτό φύλλο, λαδώνουμε με πινέλο και βάζουμε σε μία άκρη από την γέμιση που έχουμε ετοιμάσει μακρόστενα. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε μπαστούνι τη ζύμη μας. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε και με τα άλλα δύο, πλέκουμε, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *