Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «oliver»

Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «oliver»

Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «oliver»

Έντονες βροχές, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και τσουχτερό κρύο, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 25-11-202

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «oliver»

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 ενισχυόμενοι βαθμιαία σε 6 με 7 και τις βραδινές ώρες σε 7 με 8, πρόσκαιρα το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από τις βραδινές ώρες όμως θα παρουσιάσει πτώση, η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή και θα σημειωθεί παγετός, κυρίως στα βορειοδυτικά.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στη Θράκη και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα ορεινά, κυριώς στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε Επίσης  Ουκρανία: Δώδεκα δημοσιογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους

Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 8, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα και από τα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση η οποία στα βόρεια θα είναι αισθητή.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στη νότια Πελοπόννησο, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης, ενώ αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 που βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 7 με 8 μποφόρ. Από αργά το βράδυ οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6, με βαθμιαία ενίσχυση σε 6 με 7 και στα βόρεια 7 με 8 και πρόσκαιρα το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ. Από τις νυκτερινές ώρες θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρά στη δυτική Θεσσαλία, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ.

Διαβάστε Επίσης  Μεγάλη φωτιά στη Σάμο – Εκκενώθηκαν δύο ξενοδοχεία

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και εκ νέου τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-11-2023

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, τοπικά ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απόγευματινές ώρες από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα και τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, στα βόρεια τοπικά ισχυρός. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -5 έως 09 βαθμούς, στα κεντρικά και τα νότια από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θα φτάσει τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.Καιρός σήμερα: Τσουχτερό κρύο, βροχές και χιόνια φέρνει η κακοκαιρία «oliver»

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *