Χριστούγεννα 2023: Στα ύψη οι τιμές σε δέντρα και στολίδια

 

Χριστούγεννα 2023: Στα ύψη οι τιμές σε δέντρα και στολίδια

Χριστούγεννα 2023: Στα ύψη οι τιμές σε δέντρα και στολίδια

 

Η ακρίβεια χτύπησε και τα Χριστουγεννιάτικα είδη, που εκτός από χαρά φέρνουν και «οικονομικό» πονοκέφαλο στις ελληνικές οικογένειες. Στα ύψη οι τιμές σε δέντρα και στολίδια

Η χαρά αυτή αποτελεί από την άλλη έναν ακόμα οικονομικό πονοκέφαλο αφού όπως φαίνεται οι αγορές για χριστουγεννιάτικη είδη δεν ξεφεύγουν από την ακρίβεια. Αν και στην αρχή φαινόταν ότι ίσως οι τιμές μείνουν παρόμοιες με την περσινή χρονιά, αποδεικνύεται ότι ακόμα και εκεί χρειάζεται ένα «δυνατό» πορτοφόλι.

Διαβάστε Επίσης  Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Ποια ήταν η ονομασία του στην αρχαία Ελλάδα

Οι έρευνες για το οικονομικό και ωραίο παράλληλα χριστουγεννιάτικο δέντρο έχουν «πάρει φωτιά». Ένα έλατο κοστίζει στη λιανική αγορά αναλόγως το ύψος του από 50 μέχρι και… 200 ευρώ.

Από την άλλη μπορεί κανείς να επιλέξει τεχνητό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οι τιμές σε αυτά ξεκινούν από 30 ευρώ και μπορεί να φτάσουν τα 150 ευρώ.

Τι γίνεται όμως με τα στολίδια; Όπως φαίνεται οι περισσότεροι θα επιλέξουν να κατεβάσουν τα περσινά από το πατάρι και να μην αγοράσουν νέα.

Διαβάστε Επίσης  Πώς δόθηκαν στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες τα ονόματά τους

Τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου αναλόγως τα μέτρα ξεκινούν από 10 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 75 ευρώ σύμφωνα με το nassosblog.gr .

Βέβαια υπάρχουν πολλοί καταναλωτές οι οποίοι κάνουν σταδιακά τις αγορές τους για να διακοσμήσουν το σπίτι τους και να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μοιράζοντας το κόστος σε δύο μήνες. Οι αγορές λοιπόν μπορεί να ξεκινήσουν από τον Νοέμβριο και να συνεχιστούν τον Δεκέμβριο.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *