Πώς να φροντίσετε σωστά τα γυάλινα ποτήρια σας

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα γυάλινα ποτήρια σας

Πώς να φροντίσετε σωστά τα γυάλινα ποτήρια σας

Το πλύσιμο των κρυστάλλινων ποτηριών στο πλυντήριο πιάτων είναι τεχνικά εντάξει ωστόσο δεν είναι απαραίτητα η καλύτερη πρακτική καθώς καλύπτονται με μια θολή μεμβράνη και μπορούν εύκολα να σπάσουν.

Για να παραμείνουν ασφαλή και πεντακάθαρα για πολλά χρόνια ακολουθούν 3 συμβουλές:

Τα κρυστάλλινα ποτήρια (γίνονται γυαλιστερά πλένοντάς τα στο χέρι με ένα διάλυμα από νερό, απορρυπαντικό και ξύδι. Μάλιστα, εξίσου καλό αποτέλεσμα μπορούμε να έχουμε, αν αντί για ξύδι ρίξουμε στη σαπουνάδα ένα κουταλάκι αμμωνία.

Διαβάστε Επίσης  Περίεργοι τρόποι να νικήσετε τα κουνούπια

Τα ποτήρια με χρυσές ή ασημένιες επιστρώσεις μπορεί να χαλάσουν, αν τα αφήσουμε πολύ ώρα μέσα στο νερό, επομένως αποφεύγουμε το μούλιασμα. Επίσης, το πολύ ζεστό νερό μπορεί να καταστρέψει τις επιστρώσεις αυτές. Μια χαρά καθαρίζουν και με χλιαρό νεράκι.

Αν, τώρα, στοιβάζουμε στο νεροχύτη το ένα ποτήρι μέσα στο άλλο, είναι πολύ πιθανό τα ποτήρια να κολλήσουν. Αν αυτό συμβεί, καλύτερα να μην προσπαθήσουμε να τα ξεκολλήσουμε με δύναμη, γιατί μπορεί να σπάσουν.

Διαβάστε Επίσης  Έξυπνα κόλπα για να Καλύψετε Γρατζουνιές σε Ξύλινα Έπιπλα

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να γεμίζουμε το εσωτερικό ποτήρι με κρύο νερό και μετά να τα βάλουμε σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Η διαφορά θερμοκρασίας θα κάνει το… θαύμα της και τα γυάλινα ποτήρια μας θα ξεκολλήσουν.

 

Πώς να φροντίσετε σωστά τα γυάλινα ποτήρια σας

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *