Το ελληνικό αρωματικό βότανο που καταπολεμά λοιμώξεις, ακμή και αρθρίτιδα

 

Το ελληνικό αρωματικό βότανο που καταπολεμά λοιμώξεις, ακμή και αρθρίτιδα

Το ελληνικό αρωματικό βότανο που καταπολεμά λοιμώξεις, ακμή και αρθρίτιδα

 

Πρόκειται ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, αλλά έχει και πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Τα οφέλη του είναι πολλά, τσεκάρετε τα πιο σημαντικά…

Περιέχει ουσίες που μπορούν να σκοτώσουν βακτήρια και μύκητες, όπως η καρβακρόλη και η θυμόλη, σύμφωνα με τις έρευνες των ειδικών. Αυτό την καθιστά αποτελεσματική στη θεραπεία λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, του ουροποιητικού συστήματος και του δέρματος, επομένως είναι αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή. Τα οφέλη της ρίγανης όμως δεν σταματούν εκεί…

 

Είναι αντιφλεγμονώδης

Η ρίγανη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα, η ινομυαλγία και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Η ρίγανη είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου για ορισμένες χρόνιες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Διαβάστε Επίσης  Τσάι από φύλλα συκιάς: Οφέλη και πώς να το παρασκευάσετε

Η ρίγανη έχει τονωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ενέργειας και της αντοχής. Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι η ρίγανη και το αιθέριο έλαιο ρίγανης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Σε συνδυασμό με άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, η ρίγανη θα μπορούσε να προσφέρει μια πλούσια δόση αντιοξειδωτικών που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής υγείας σας.

 

6 ακόμη απίστευτα οφέλη της ρίγανης

Επιδρά βοηθητικά στη πέψη: Η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης, καθώς διεγείρει την παραγωγή πεπτικών υγρών και μας βοηθάει να χωνέψουμε τις τροφές.

Είναι αντισπασμωδική: Έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των σπασμών που σχετίζονται με καταστάσεις, όπως η δυσμηνόρροια και οι πεπτικές διαταραχές.

Έχει αντιεμετική δράση: Διαθέτει αντιεμετικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εμέτων που σχετίζονται με καταστάσεις όπως η ναυτία της εγκυμοσύνης και η δηλητηρίαση.

Είναι ηρεμιστική: Έχει ηρεμιστικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης.

Διαβάστε Επίσης  ΕΟΠΥΥ: Απαγορεύονται οι επιπλέον χρεώσεις κατά τη νοσηλεία σε ιδιωτικές κλινικές

Είναι ωφέλιμη για την καρδιά: Η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης, οι οποίες είναι παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Ωφέλιμη και για το δέρμα: Η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία ακμής, δερματικών λοιμώξεων και πληγών.

Η ρίγανη είναι γενικά ασφαλής για κατανάλωση ή τοπική εφαρμογή. Ωστόσο, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν τη χρησιμοποιήσετε, εάν είστε έγκυος, θηλάζετε ή έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

 

Συμβουλές για να εντάξετε τη ρίγανη στη διατροφή σας:

Προσθέστε ρίγανη σε σαλάτες, σούπες, σάλτσες και άλλα πιάτα.
Κάντε ένα τσάι ρίγανης, βράζοντας μερικά φύλλα ρίγανης σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά.
Χρησιμοποιήστε ρίγανη ως μπαχαρικό για να δώσετε γεύση στα τρόφιμα.

 

Αυτό το γνωρίζατε;

Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό βότανο που μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Αν και τη βάζουμε σχεδόν παντού, ταιριάζει ιδιαίτερα με τις πιπεριές και τις ντομάτες.

 

ΠΗΓΗ: www.oloygeia.gr

ΠΗΓΗ: www.giatros-in.gr/

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *