Το Βότανο που εξολοθρεύει άμεσα τα Βακτήρια της Ουλίτιδας

 

Το Βότανο που εξολοθρεύει άμεσα τα Βακτήρια της Ουλίτιδας

Το Βότανο που εξολοθρεύει άμεσα τα Βακτήρια της Ουλίτιδας

Η ουλίτιδα είναι μια φλεγμονή των ούλων που προκαλείται από την συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Η πλάκα είναι μια κολλώδης μεμβράνη που αποτελείται από βακτήρια, υπολείμματα τροφών και σάλιο.

Εάν η πλάκα δεν αφαιρεθεί τακτικά, μπορεί να σκληρύνει και να γίνει πέτρα.
Η πέτρα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων και να οδηγήσει σε ουλίτιδα.

 

Τα συμπτώματα της ουλίτιδας περιλαμβάνουν:

Πρήξιμο και ερυθρότητα των ούλων
Αιμορραγία των ούλων
Πόνος στα ούλα
Μούδιασμα στα ούλα

Το θυμάρι είναι ένα βότανο με ισχυρές αντιβακτηριδιακές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Στην αρχαιότητα, το θυμάρι χρησιμοποιούνταν για μια ποικιλία θεραπευτικών σκοπών, όπως:

Αντισηψία: Το θυμάρι έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. Χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία πληγών, λοιμώξεων του δέρματος και πόνου στα δόντια.
Αναλγησία: Το θυμάρι έχει αναλγητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία κεφαλαλγίας, πόνου στο λαιμό και πόνου στις αρθρώσεις.

Αντιφλεγμονή: Το θυμάρι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία γαστρεντερίτιδας, βρογχίτιδας και άσθματος.
Αποχρεμπτικό: Το θυμάρι έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία βήχα και καταρροής.
Τονωτική: Το θυμάρι είναι ένα τονωτικό βότανο. Χρησιμοποιούνταν για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της πνευματικής διαύγειας.

 

Στην αρχαία Ελλάδα, το θυμάρι ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βότανα.

Χρησιμοποιούνταν ευρέως τόσο από τους απλούς ανθρώπους όσο και από τους επαγγελματίες γιατρούς. Ακολουθούν μερικές συγκεκριμένες αναφορές στη χρήση του θυμαριού στην αρχαιότητα:

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής, συνιστούσε το θυμάρι για τη θεραπεία πληγών, λοιμώξεων του δέρματος και πόνου στα δόντια.
Ο Διοσκουρίδης, ένας Έλληνας βοτανολόγος, συνιστούσε το θυμάρι για τη θεραπεία κεφαλαλγίας, πόνου στο λαιμό, πόνου στις αρθρώσεις, γαστρεντερίτιδας, βρογχίτιδας και άσθματος.
Ο Γαληνός, ένας Έλληνας γιατρός, συνιστούσε το θυμάρι για τη θεραπεία βήχα και καταρροής.

Διαβάστε Επίσης  Το θυμάρι σώζει ζωές: Δείτε πώς σκοτώνει τα μικρόβια σε λιγότερο από μία ώρα

Από την αρχαιότητα, οι Κρητικοί το χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία της ουλίτιδας.

 

Πρόσφατες κλινικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι το θυμάρι είναι αποτελεσματικό κατά της οδοντικής πλάκας, της ουλίτιδας και της τερηδόνας.

Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Periodontology έδειξε ότι το θυμάρι είναι αποτελεσματικό στη μείωση των επιπέδων των βακτηριδίων που προκαλούν ουλίτιδα.

Η μελέτη αυτή περιελάμβανε 40 άτομα με ουλίτιδα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε ένα στόμα που περιείχε θυμάρι είτε ένα εικονικό φάρμακο για δύο εβδομάδες. Τα άτομα που έλαβαν το θυμάρι είχαν σημαντική μείωση των επιπέδων των βακτηριδίων που προκαλούν ουλίτιδα, σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Μια μελέτη του 2017 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Phytotherapy Research έδειξε ότι το θυμάρι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της φλεγμονής των ούλων. Η μελέτη αυτή περιελάμβανε 30 άτομα με ουλίτιδα. Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε ένα στόμα (σκεύασμα;) που περιείχε θυμάρι είτε ένα εικονικό φάρμακο για δύο εβδομάδες.

Τα άτομα που έλαβαν το θυμάρι είχαν σημαντική μείωση της φλεγμονής των ούλων, σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Διαβάστε Επίσης  Φυσικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε από τις εμβοές

Μια μελέτη του 2019 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Ethnopharmacology έδειξε ότι το θυμάρι είναι αποτελεσματικό στη μείωση της αιμορραγίας των ούλων. Η μελέτη αυτή περιελάμβανε 20 άτομα με ουλίτιδα.

 

Οι συμμετέχοντες έλαβαν είτε ένα στόμα που περιείχε θυμάρι είτε ένα εικονικό φάρμακο για δύο εβδομάδες. Τα άτομα που έλαβαν το θυμάρι είχαν σημαντική μείωση της αιμορραγίας των ούλων, σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν το εικονικό φάρμακο.

Συνολικά, οι μελέτες αυτές δείχνουν ότι το θυμάρι είναι ένα αποτελεσματικό βότανο για τη θεραπεία της ουλίτιδας. Το θυμάρι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων των βακτηριδίων που προκαλούν ουλίτιδα, στη μείωση της φλεγμονής των ούλων και στη μείωση της αιμορραγίας των ούλων.

Εδώ είναι μερικές συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του θυμαριού για τη θεραπεία της ουλίτιδας:

Μπορείτε να φτιάξετε ένα έγχυμα θυμαριού βράζοντας ένα κουταλάκι του γλυκού θυμάρι σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το για γαργάρες για 30 δευτερόλεπτα δύο φορές την ημέρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έλαιο θυμαριού. Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου θυμαριού σε ένα φλιτζάνι νερό και χρησιμοποιήστε το για γαργάρες για 30 δευτερόλεπτα δύο φορές την ημέρα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *