Καιρός: Βροχές και καιταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 

Καιρός: Βροχές και καιταιγίδες τις επόμενες ώρες - Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Βροχές και καιταιγίδες τις επόμενες ώρες – Οι περιοχές που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

 

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ξεκινά η εβδομάδα, καθώς μια νέα κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει τη χώρα μέσα στις επόμενες ώρες, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Η κακοκαιρία θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα, βαθμιαία τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές. Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρώτες πρωινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν σταδιακά από απόψε (12/11) προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (13/11) θα ενισχυθούν, με τις ισχυρότερες βροχές και καταιγίδες να αναμένονται αύριο.

Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Δευτέρας (13/11) οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη όπου όμως θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα αναμένονται να σταματήσουν αργά τη νύχτα της Δευτέρας 13/11.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Κυριακή 12/11, κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια) και για τη Δευτέρα 13/11 στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αθροιστική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Δευτέρας 13/11.

Επικαιροποίηση δελτίου από την ΕΜΥ

Ετσι, από σήμερα βράδυ της Κυριακής (12/11) ένα νέο καιρικό σύστημα από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσει αρχικά τη δυτική Ελλάδα.

Το ίδιο σύστημα θα επηρεάσει βαθμιαία τη Δευτέρα (13-11) και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και σταδιακά τις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστούν:

α. Από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (12-11-23) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

β. Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι το μεσημέρι το νότιο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η δυτική και η νότια Πελοπόννησος (πιθανώς τα Κύθηρα, η δυτική Κρήτη και η Θράκη) και βαθμιαία η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, οι Κυκλάδες (κυρίως οι κεντρικές και νότιες) και το ανατολικό Αιγαίο.

γ. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (13-11-23) μέχρι τις βραδινές ώρες το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός την Δευτέρα ανά περιοχή:
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Β. Αποστόλου: Αποσύρεται το ν/σ για τα ζώα συντροφιάς

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια και από τις πρωινές ώρες από τα δυτικά γενικά αίθριος. Στη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία από το μεσημέρι γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και μέχρι το μεσημέρι στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από τις πρώτες πρωινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες (κυρίως στις κεντρικές και νότιες) και πιθανώς στη δυτική Κρήτη. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ οι βροχές θα περιοριστούν στην Κρήτη.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6, που από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Επίσης  Ναυάγιο στη Λέσβο: Αγωνία για τους 12 ναυτικούς που αγνοούνται - Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τους

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ και από τα βόρεια τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία από τα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων με εξασθένηση το βράδυ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση αναμένεται από τις μεσημβρινές ώρες με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
Ανεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, γρήγορα βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες
Την Τρίτη σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά, τα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα κεντρικά θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *