Μπιφτέκια φακής: Εναλλακτικά και νόστιμα!

 

Μπιφτέκια φακής: Εναλλακτικά και νόστιμα!

Μπιφτέκια φακής: Εναλλακτικά και νόστιμα!

 

Τα μπιφτέκια φακής είναι μια νόστιμη και θρεπτική εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά μπιφτέκια κρέατος, προσφέροντας ένα πλούσιο μπιφτέκι από φακές πλούσιες σε πρωτεΐνες και μια ποικιλία από γευστικά καρυκεύματα. Είναι μια δημοφιλής επιλογή για χορτοφάγους και vegans, παρέχοντας μια ικανοποιητική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή burger.

 

Υλικά

200γρ σπανάκι
Ελαιόλαδο

400g φακές
2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής

μερικά κλωνάρια φρέσκου πλατύφυλλου μαϊντανού
100γρ τυρί φέτα

75γρ φρυγανιά
πράσινη σαλάτα, για σερβίρισμα

Ντιπ γιαουρτιού
½ μάτσο φρέσκο άνηθο (15γρ.)

500γρ γιαούρτι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο

1 λεμόνι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

Ξεκινήστε φτιάχνοντας το γιαούρτι με άνηθο. Διαλέγουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο και βάζουμε το μισό σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, πιέστε το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε. Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε.

Διαβάστε Επίσης  Ρυζόγαλο με τέλεια υφή

Βάζουμε το σπανάκι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Βάλτε το σε ένα σουρωτήρι και αφήστε το να στραγγίξει.

Έχουμε βράσει τις φακές, τις ρίχνουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα, μετά προσθέτουμε ένα από τα αυγά και χτυπάμε ξανά. Ρίχνετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τον υπόλοιπο άνηθο και το αυγό και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.

Διαβάστε Επίσης  Αρνάκι με πουρέ μελιτζάνας (Χουνγκιαρ μπεγεντι)

Διαλέγουμε και ψιλοκόβουμε τα φύλλα μαϊντανού. Τοποθετούμε σε ένα μπολ με τη φρυγανιά και θρυμματίζουμε τη φέτα. Στύβουμε τα περιττά υγρά από το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Προσθέστε στο μπολ και ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τη βάση. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι γλυκού, βγάζετε τις μερίδες από το μείγμα των κεφτέδων και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι, ισιώνοντάς τις ελαφρά.

Τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς, με γιαούρτι άνηθο για ντιπ και πράσινη σαλάτα.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *