Τέσσερις διατροφικές επιλογές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης

 

Τέσσερις διατροφικές επιλογές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης

Τέσσερις διατροφικές επιλογές που ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης

 

Η αλλαγή του καιρού και η αισθητή μείωση της θερμοκρασίας μας φέρνει πιο κοντά σε εποχικές ιώσεις ή και γρίπη.

Το κοινό κρυολόγημα είναι το συχνότερο μεταδοτικό νόσημα της εποχής, το οποίο συνοδεύουν βήχας, καταρροή και πυρετός. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η κακή διατροφή και το κάπνισμα, εξασθενούν τις άμυνες του οργανισμού.

Σύμφωνα, με τους ειδικούς, ένας ενήλικας πέφτει δύο με τέσσερις φορές το χρόνο στο κρεβάτι με κρυολόγημα. Στα παιδιά η συχνότητα εμφάνισης μιας ίωσης είναι διπλάσια.

Κατά την διάρκεια του κρυολογήματος ή της γρίπης νιώθουμε αδυναμία. Oι ειδικοί από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Southwestern δίνουν πολύτιμες συμβουλές ανακούφισης.

Ζεστά ροφήματα και ζωμοί

Διαβάστε Επίσης  Λεμόνι: Ποιες ασθένειες καταπολεμά

Τσάι με μέλι και λεμόνι ή ένα πιάτο κοτόσουπα, είναι από τα πιο γνωστά γιατροσόφια κατά των ιώσεων. Οι υδρατμοί διευκολύνουν την καταρροή και το «καθάρισμα» του παχύρρευστου ρινικού βλεννογόνου. Ζεστά ροφήματα και σούπες αυξάνουν την ενυδάτωση του οργανισμού, ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην ανάρρωση.

Βιταμίνη C

Επιλέξτε κάποια φυσική πηγή βιταμίνης C, μειώνοντας έτσι τις μέρες της νόσησης. Σημαντικές πηγές είναι τα εσπεριδοειδή, τα ακτινίδια, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο, οι φράουλες και τα βατόμουρα και οι ντομάτες. Εάν λάβετε κάποιο συμπλήρωμα, μην υπερβείτε το ανώτατο όριο των 2.000 mg ημερησίως. Η υπερβολική ποσότητα βιταμίνης C σε μορφή συμπληρώματος μπορεί να προκαλέσει διάρροια, ναυτία και κράμπες στο στομάχι.

Ψευδάργυρος

Πολύτιμη είναι και η συμβολή του ψευδάργυρου, ενός λιγότερο γνωστού ιχνοστοιχείου, στη γρηγορότερη ανακούφιση των συμπτωμάτων. Συμβουλευτείτε, το γιατρό σας σχετικά με τη λήψη του.

Διαβάστε Επίσης  Τι δείχνει το αγαπημένο μας χρώμα για τον χαρακτήρα μας;

Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες

Τα αντιοξειδωτικά δρουν ενάντια στις βλάβες των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος και εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες – παράγοντες στο περιβάλλον. Αυτές βλάπτουν τα κύτταρα και μειώνουν την ανοσία. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα αντιοξειδωτικά παίζουν ρόλο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης.

Τρόφιμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά είναι τα αμύγδαλα, οι ηλιόσποροι και το σπανάκι, που περιέχουν α-τοκοφερόλη (μια μορφή βιταμίνης Ε). Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που περιέχουν καροτενοειδή (μια μορφή βιταμίνης Α). Και το αβοκάντο και τα μούρα περιέχουν πολυφαινολικά φλαβονοειδή.

 

https://www.instyle.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *