Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι ο νέος ‘’βραχνάς’’ των ελληνικών νοικοκυριών

 

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι ο νέος ‘’βραχνάς’’ των ελληνικών νοικοκυριών

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι ο νέος ‘’βραχνάς’’ των ελληνικών νοικοκυριών

 

του Απόστολου Κατσιφάρα

 

Το ΡΑΛΙ της ανόδου των ΤΙΜΩΝ καλά κρατεί σε όλους τους τομείς που επηρεάζουν αρνητικά την ζωή μας.

Η κυβέρνηση δείχνει χαμένη, αμήχανη και τα μέτρα της συνεχώς αποτυγχάνουν. Από το αποτυχημένο ‘’καλάθι’’ του περασμένου Σεπτέμβρη στο ‘’μειωμένες τιμές στο ράφι’’ που ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και θα δούμε την απόδοσή του.

Είμαστε δυστυχώς η τρίτη ακριβότερη χώρα στην ευρωπαϊκή ένωση και σε συνδυασμό με τους μικρότερους μισθούς και συντάξεις η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Οι έλεγχοι από περιφέρειες και κεντρικό κράτος είναι περιορισμένοι και χωρίς αποτελέσματα. Όλοι κρύβονται πίσω από επαναλαμβανόμενες δικαιολογίες, ότι η αγορά θα ρυθμιστεί μόνη της, ότι το φαινόμενο της ακρίβειας είναι εισαγόμενο και το κουραστικό ότι δεν έχουμε προσωπικό.

Η Κατάσταση απλά και αντικειμενικά έχει ως εξής:

 

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ είναι ο νέος ‘’βραχνάς’’ των ελληνικών νοικοκυριών

 

ΤΡΟΦΙΜΑ – SUPER ΜΑRΚΕΤ

Η κατάσταση εδώ έχει εκτραπεί αφού το τελευταίο 12μηνο οι τιμές στα προϊόντα ανέβηκαν μέσο-σταθμικά 10 %, ενώ σε κάποια η άνοδος εκτοξεύθηκε σε πάνω από 28 %. Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην αγορά μας έφερε στην θέση του πρωταθλητή στην Ευρώπη.

Βασικά Προϊόντα για το νοικοκυριό, όπως Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά – Σιτηρά -Έλαια – Απορρυπαντικά έγιναν απλησίαστα για την μέσο Έλληνα και για τα χαμηλά εισοδήματα απαγορευτικά.

Μεγάλοι κερδισμένοι οι αλυσίδες των SUPΕR ΜΑRΚΕΤ που είδαν τον τζίρο τους να εκτοξεύεται στα 5,85 δις ευρώ από 5,36 δις ευρώ που ήταν πριν ένα χρόνο δηλαδή είχαν αύξηση εσόδων 9,88 % με τον όγκο των πωλήσεων όμως να έχει μείωση 1%.

Διαβάστε Επίσης  Θρίλερ στη Λάρισα: «Έκαψαν τη μητέρα μας ζωντανή για το κοινωνικό μέρισμα»

Ο ανταγωνισμός λοιπόν, είναι φανερό ότι δεν λειτουργεί και η αισχροκέρδεια εξελίσσεται σε καθημερινό φαινόμενο. Οι μεγάλες αλυσίδες έχουν συμπεριφορά καρτέλ, ακόμη και τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται ακριβότερα στην χώρα μας από τις χώρες του εξωτερικού.

 

ΕΝΟΙΚΙΑ

Εδώ ο Γολγοθάς δεν έχει όρια για τα νέα νοικοκυριά, τους φοιτητές και τους νέους μας που κάνουν το ξεκίνημά τους.
Τα σπίτια σε Αθήνα και επαρχία είναι απλησίαστα και δυσεύρετα. Οι δε σχέση μισθού και ενοικίων αντιστρόφως ανάλογη των αυξήσεων.

Οι Τράπεζες και το κράτος για 12 χρόνια πάγωσαν την κατασκευή νέων κατοικιών ενώ η μετατροπή των σπιτιών για τουριστική ενοικίαση ‘’ Air b h b ‘’ δυσκόλεψε την κατάσταση περαιτέρω.
Σήμερα διαχειριζόμαστε ένα βουνό χωρίς ‘’ όπλα ‘’ και χωρίς ορίζοντα λύσης.

Το πρόγραμμα της αγοράς κατοικίας για τους νέους ήταν περιορισμένο και δυσκόλεψε περισσότερο την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση αφού, πρώτον δεν υπήρχαν διαμερίσματα για πώληση και δεύτερον όταν βρέθηκαν έγιναν πανάκριβα και ενέτειναν το πρόβλημα. Δηλαδή ένας νέος ‘’φαύλος κύκλος ‘’ αδιεξόδου.

Ποιοί όμως εξυπηρετούνται και βολεύονται από το χάος στη κατοικία στην χώρα μας;
η απάντηση γνωστή, οι μεγαλοϊδιοκτήτες. Ποιοι οι χαμένοι; ο απλός μέσος πολίτης.

 

ΚΑΥΣΙΜΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Σταθερά κοντά στα 2 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης, είτε ανέβει, είτε κατέβει η τιμή του αργού πετρελαίου ο δείκτης της τιμής έχει κολλήσει εκεί, για πάνω από ένα χρόνο. Η δε τιμή του Ηλεκτρικού Ρεύματος σταθερά στα ύψη.

Διαβάστε Επίσης  Δώρα Ζέμπερη:Τι λέει τώρα ο κατηγορούμενος μέσα από τις φυλακές…

Το κράτος βολεύεται γιατί έχει μεγαλύτερα έσοδα από τον υψηλό – υψηλότατο δείκτη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης και οι επιχειρήσεις πετρελαιοειδών επίσης κατάφεραν έστω και με δυσκολία να μετακυλήσουν τις συνεχόμενες αυξήσεις στους πολίτες και να διατηρήσουν τα υπερκέρδη τους.

Το τυράκι του επιδόματος μέσω ‘’ fuel pass ‘’στους απλούς ανθρώπουs παρατείνεται ως ρουσφέτι για μην διαμαρτύρονται.

Το αποτέλεσμα τραγικό για την επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά αφού καταφέραμε και εδώ να έχουμε από τα υψηλότερα κόστη στις μεταφορές προϊόντων και ανθρώπων στην Ευρώπη.
Τώρα ήλθε και η κρίση η γεωπολιτική στην Μέση Ανατολή και οι απειλές για νέες αυξήσεις ξεκίνησαν σιγά – σιγά.

 

ΥΠΑΡΧΕΙ λύση

Ναι υπάρχει, αρκεί η κυβέρνηση και το σύνολο του πολιτικού συστήματος να κινηθούν με σχέδιο και πολιτική βούληση.

Μείωση ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, γενναίο πρόγραμμα απόκτησης κατοικίας για τους νέους μας , ελέγχους στην αγορά από το σύνολο των εκλεκτικών μηχανισμών και κυρίως το κράτος να ανακτήσει τον ρόλο του.

Και δύο ( 2 ) ακόμη ποιο σημαντικά από όλα:
Η Κυβέρνηση να σταματήσει τον ‘’ πληρωμένο ‘’ αυτοθαυμασμό της ενώ όλοι βιώνουμε την αποτυχία της.

Εμείς οι πολίτες από παρατηρητές να γίνουμε ΠΟΛΙΤΕΣ ενεργοί και να διεκδικήσουμε σεβασμό και δικαιοσύνη.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *