Το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα: Τα 5 σημεία που δεν σκέφτηκες να ασφαλίσεις

 

Το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα: Τα 5 σημεία που δεν σκέφτηκες να ασφαλίσεις

Το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα: Τα 5 σημεία που δεν σκέφτηκες να ασφαλίσεις

 

Το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα και προσπαθείτε να έχετε ένα σπίτι ασφαλές.

Κι ενώ έχετε κάνει τις γωνίες των επίπλων ασφαλείς και έχετε τοποθετήσει αντικείμενα που σπάνε και κόβουν ψηλά, υπάρχουν 5 σημεία που δεν τα έχεις ασφαλίσει. Ποια είναι αυτά;

Τα πρώτα βήματα του παιδιού είναι πάντα μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές για έναν γονιό αλλά και για ένα παιδί. Οι γονείς χαίρονται που το παιδί τους μεγαλώνει και μεγαλώνει υγιές! Και τα παιδιά ξεκινούν ενθουσιασμένα να εξερευνούν τον κόσμο.

Όμως όταν τα παιδιά ξεκινούν να περπατούν πειράζουν πολλά πράγματα που δεν πρέπει. Δεν ισορροπούν καλά και αυτό μπορεί να γίνει επικίνδυνο. Έτσι οι γονείς ανεβάζουν πιο ψηλά αντικείμενα που σπάνε και κόβουν και βάζουν προστατευτικά σε γωνίες επίπλων για να μη χτυπήσουν το κεφαλάκι τους.

Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά σημεία στο σπίτι που σχεδόν κανείς δεν σκέφτεται να ασφαλίσει. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε αυτά τα 5 σημεία και φυσικά θα σας εξηγήσουμε για ποιον λόγο, είναι επικίνδυνα. Διαβάστε παρακάτω:

Διαβάστε Επίσης  Παιδί μόνο στο σπίτι - Τι πρέπει να προσέχετε;

Τα φυτά εσωτερικού χώρου

Μπορεί να μην το περίμενες όμως οι γλάστρες εσωτερικού χώρου μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνες για τα παιδιά. Στα πρώτα βήματα του παιδιού, το παιδί βρίσκεται σε μία ηλικία που του αρέσει να εξερευνεί τον κόσμο.

Αγγίζει και βάζει στο στόμα του τα πάντα. Θα πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι το φυτό που έχετε στο σπίτι δε θα δημιουργήσει κάποια αλλεργική αντίδραση στο παιδί.

Η τηλεόραση

Αν το παιδί ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του βήματα θα πρέπει η τηλεόραση να μπει σε μία βάση πάνω στον τοίχο και όχι πάνω σε έπιπλα. Ακόμη κι αν το παιδί δεν την φτάνει, μπορεί να κουνήσει το έπιπλο και να έχουμε άλλα.

Διαβάστε Επίσης  Τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για να μην φωνάξετε στο παιδί

Πρόσεχε με τα χαλιά

Θα πρέπει όταν το παιδί ξεκινήσει να περπατάει να βάλεις στο σπίτι αντιολισθητικά χαλιά. Τα χαλιά πολλές φορές γλιστρούν και το παιδί επειδή ακόμη δεν έχει βρει την ισορροπία του και φυσικά έχει άγνοια κινδύνου ένα χαλί μπορεί να το κάνει να πέσει πιο εύκολα. Επίσης θα πρέπει να το έχετε καθαρό μονίμως.

Πρόσεχε με τον κάδο

Υπάρχουν κάποια ειδικά εξαρτήματα που τα βάζουμε για να σφραγίσουμε ντουλάπια και ψυγεία. Εκτός αυτού, πρέπει ένα τέτοιο εξάρτημα να το βάλετε στον κάδο σκουπιδιών σας. Έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί να τον ανοίξει για ευνόητους λόγους.

Η μπανιέρα

Τέλος θα πρέπει να τοποθετήσεις ένα αντιολισθητικό χαλάκι και στην μπανιέρα. Γιατί τα παιδιά όταν ξεκινούν να περπατούν πολύ συχνά σηκώνονται όρθια και στο μπάνιο. Λίγο να ξεφύγει το βλέμμα σου, δεν αργεί να γίνει το κακό.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *