Ελαιόλαδο: Προλαμβάνει όντως την πρώιμη γήρανση; – Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά;

 

Ελαιόλαδο: Προλαμβάνει όντως την πρώιμη γήρανση; – Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά;

Ελαιόλαδο: Προλαμβάνει όντως την πρώιμη γήρανση; – Πώς θα το εφαρμόσετε σωστά;

Είναι παράξενο πώς ένα τόσο απλό συστατικό μπορεί να είναι το μυστικό της απόλυτης ομορφιάς. Το ελαιόλαδο, η κληρονομιά της ελληνικής γης, όχι μόνο αποτελεί τον πυρήνα της μεσογειακής διατροφής αλλά προσφέρει πολλά και στην επιδερμίδα μας.

Ένα προϊόν πλούσιο σε αντιοξειδωτικές και ενυδατικές ιδιότητες, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ομορφιάς που αξίζει να ανακαλύψουμε περισσότερο.

Τα οφέλη του ελαιολάδου

Φυσική ενυδάτωση: Το ελαιόλαδο διατηρεί την υγρασία στην επιδερμίδα, βελτιώνοντας την υγεία και την εμφάνιση της.

Προστασία από πρόωρη γήρανση: Η αντιοξειδωτική του δράση προστατεύει τις επιδερμικές κυτταρικές δομές από εξωτερικές βλάβες και φλεγμονές.

Αναζωογόνηση της επιδερμίδας: Οι βιταμίνες και το σκουαλένιο του ελαιόλαδου μειώνουν το οξειδωτικό στρες. Ενισχύουν και την αναγέννηση νέων κυττάρων.

Ενίσχυση επιδερμικής φυσικής άμυνας: Τα φυσικά συστατικά του ελαιόλαδου επίσης, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος ενάντια σε εξωτερικούς παράγοντες όπως οι ακτίνες του ήλιου και το μπλε φως της οθόνης.

Διαβάστε Επίσης  Αντιγηραντική μάσκα από φράουλες

Καταπραϋντική δράση: Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορούν να καταπραΰνουν ερεθισμένες περιοχές του δέρματος. Βοηθούν επίσης στην επούλωση πληγών ή ακόμα και σημαδιών της επιδερμίδας.

Αντιμικροβιακή Δράση: Τα φυτικά συστατικά του προστατεύουν το δέρμα από μικροβιακές λοιμώξεις και ερεθισμούς. Χτίστε ένα φυσικό τείχος προστασίας ενάντια σε αυτά με το πιο απλό υλικό της κουζίνας.

Έχει το ελαιόλαδο αρνητικές επιδράσεις;

Παρόλο που το ελαιόλαδο έχει αμέτρητα οφέλη, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που πρέπει να αποφύγουμε τη χρήση του. Εάν έχετε την τάση για ακμή ή συμφόρηση της επιδερμίδας, τότε η χρήση του πιθανότατα να επιδεινώσει την κατάσταση. Ορισμένα συστατικά του υπάρχει περίπτωση να είναι επιβλαβή για ευαίσθητες επιδερμίδες,. Για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση του.

Πώς να εφαρμόσετε το ελαιόλαδο

Μεθόδος καθαρισμού: Μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και τους ρύπους, χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο. Έτσι, θα αφήσετε την επιδερμίδα σας απαλή και ενυδατωμένη.

Διαβάστε Επίσης  Απίστευτα ισχυρή φυσική μάσκα για τις ρυτίδες-Θεραπεύει και την ακμή

Ενυδάτωση επιδερμίδας: Μετά το καθημερινό μπάνιο σας, προσφέρετε ενυδάτωση στις ξηρές περιοχές του σώματος, όπως γόνατα, αγκώνες και φτέρνες. Αυτό θα χαρίσει άμεση απαλότητα.

Προσθήκη στη συνήθη περιποίηση: Ανακατέψτε λίγες σταγόνες ελαιολάδου με την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα για ενίσχυση των οφελών της.

Μάσκα Προσώπου: Σαν μάσκα προσώπου το ελαιόλαδο δουλεύει εξαιρετικά. Βάλτε μικρή ποσότητα και αφήστο το για 10-15 λεπτά. Θα δείτε τα αποτελέσματα αμέσως μόλις το αφαιρέσετε!

Μπορούμε να αφήσουμε το ελαιόλαδο στο πρόσωπό μας ολόκληρη τη νύχτα;

Πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως είναι απαραίτητο να παίρνετε ορισμένες προφυλάξεις. Μετά την εφαρμογή του, είναι σημαντικό να εφαρμόσετε επιπλέον ενυδατική κρέμα για να διατηρήσετε την ισορροπία της επιδερμίδας σας. Επομένως, μην υπερβάλλετε. Λίγα λεπτά αρκούν για να δείτε τη διαφορά.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *