Αχαΐα: Δεν σταματά η δράση του Εγκέλαδου – 29 σεισμοί από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα – Στον …χορό και ο Κορινθιακός

Αχαΐα: Δεν σταματά η δράση του Εγκέλαδου - 29 σεισμοί από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα - Στον ...χορό και ο Κορινθιακός

Αχαΐα: Δεν σταματά η δράση του Εγκέλαδου – 29 σεισμοί από τα μεσάνυχτα μέχρι το ξημέρωμα – Στον …χορό και ο Κορινθιακός

 

Χωρίς σταματημό συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα, τόσο στον Κορινθιακό, όσο και στα ορεινά της Αχαΐας.

Και χθες Πέμτπη, αλλά και σήμερα τα ξημερώματα το έδαφος δεν σταμάτησε να “κουνιέται” από δονήσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 8 το πρωΐ, είχαν καταγραφεί 29 μικροσεισμοί.

Διαβάστε Επίσης  Ανάσα» ανακούφισης για χιλιάδες νοικοκυριά: Έκτακτο επίδομα 475 ευρώ – Οι δικαιούχοι και πως θα το λάβετε

Συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Ξυλοκάστρου έγιναν 16 σεισμοί, ενώ στα Καλάβρυτα οι σεισμογράφοι κατέγραψαν 13 δονήσεις. Να σημειωθεί πως όλοι οι σεισμοί δεν ξεπερνούν τα 2,4 Ρίχτερ, εκτός της δόνησης το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή των Καλαβρύτων , που έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της Αχαΐας, με ένταση 3,3 Ρίχτερ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή του Ξυλοκάστρου, η δραστηριότητα του Εγκελαδου, κάνοντας την …παρουσία του αισθητή με περισσότερους από 750 σεισμούς μέχρι σήμερα.

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα - «βόμβα»: 19 τεράστια ρήγματα απειλούν την Ελλάδα με σεισμούς έως 7,4 Ρίχτερ (ΧΑΡΤΗΣ)

Οι δονήσεις δεν ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ, ωστόσο, η ανησυχία των κατοίκων είναι εύλογη για το πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Με τους σεισμολόγους να είναι καθησυχαστικοί για την σεισμική δράση!

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *