Επίπεδη κοιλιά με περπάτημα – Κι όμως γίνεται

 

Επίπεδη κοιλιά με περπάτημα – Κι όμως γίνεται

 

Το περπάτημα έχει γίνει η νέα μας αγαπημένη άσκηση και για καλό λόγο: Είναι μια προσιτή, χαμηλής έντασης μορφή αερόβιας γυμναστικής με πολλά οφέλη τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική υγεία.

Ενώ οι περισσότεροι το βλέπουν ως μια μορφή cardio γυμναστικής για την ενίσχυση της καρδιάς και πιθανώς την αύξηση της δύναμης των ποδιών, το περπάτημα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα, αρκεί να ακολουθήσετε την σωστή προσέγγιση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι το περπάτημα δεν πρόκειται για μια άσκηση που στοχεύει τους κοιλιακούς, όπως η σανίδα ή τα κλασικά ροκανίσματα. Οι κοιλιακοί μύες ενεργοποιούνται όμως σχεδόν σε κάθε άσκηση από όρθια θέση για να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση του κορμού και στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

Και κάθε βήμα που κάνετε όταν περπατάτε ενεργοποιεί τον λαγονοψοΐτη, έναν μυ του βαθύ πυρήνα που συνδέει το κάτω μέρος της πλάτης/λεκάνης με το μηριαίο οστό. Επιπλέον, υπάρχουν στρατηγικές που μπορείτε να ενσωματώσετε στις βόλτες σας για να δυναμώσετε τους κοιλιακούς σας.

Διαβάστε Επίσης  Κακό στην υγεία κάνουν οι δίαιτες με χαμηλά λιπαρά

Πώς θα δυναμώσετε τους κοιλιακούς σας με περπάτημα

Μερικές από τις συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τα καταφέρετε, περιλαμβάνουν:

Κουνήστε τα χέρια σας

Κουνώντας τα χέρια σας δυναμικά καθώς περπατάτε αυξάνετε την ένταση της προπόνησής σας ενεργοποιώντας περισσότερες μυϊκές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών μυών. Έχετε κατά νου ότι ο πυρήνας παρέχει μια σταθερή βάση στήριξης για τα χέρια και τα πόδια σας.

Όταν περπατάτε, τα χέρια και τα πόδια σας λειτουργούν το καθένα σε ένα αμοιβαίο μοτίβο σε αντίθεση μεταξύ τους: Κουνάτε το δεξί σας χέρι όταν το αριστερό σας πόδι βαδίζει προς τα εμπρός και αντίστροφα. Ο πυρήνας έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί ως μια ισχυρή, σταθερή «κολόνα».

Η έντονη ταλάντευση των χεριών σας απαιτεί από τους κοιλιακούς σας να συστέλλονται έτσι ώστε ο κορμός σας να μην περιστρέφεται με την ορμή των χεριών σας, αλλά αντίθετα να σας βοηθά να διατηρείτε τη λεκάνη και τους γοφούς σας σταθερούς.

Διαβάστε Επίσης  Χάστε κιλά με κανέλα και λεμόνι

Πιάστε την ανηφόρα

Συχνά ακούμε για τα οφέλη που έχει το περπάτημα με κλίση με επίκεντρο την καύση περισσότερων θερμίδων και την αύξηση του καρδιακού παλμού. Μια λιγότερο γνωστή συμβουλή είναι ότι το περπάτημα σε ανηφόρα είναι επίσης ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δεσμεύσετε καλύτερα τους κοιλιακούς σας.

Όταν ανεβαίνετε μια ανηφόρα, πρέπει να εμπλέκετε τους μύες του πυρήνα σας για να σας βοηθούν να σηκώνετε τα πόδια σας ψηλότερα προς το στήθος σε κάθε σας βήμα. Διαφορετικά μπορεί να σκοντάψετε.

Διατηρήστε καλή στάση σώματος

Θυμηθείτε ότι πρέπει να διατηρείτε καλή στάση σώματος όσο περπατάτε. Ο πυρήνας σας θα πρέπει να είναι σφιχτός, οι ώμοι σας πίσω και κάτω και το βλέμμα σας προς τα εμπρός.

Αυτό θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε τους κοιλιακούς σας, να προστατέψετε το κάτω μέρος της μέσης σας και να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα του βηματισμού σας. Θυμηθείτε ότι όσο πιο γρήγορα περπατάτε τόσο περισσότερο θα ενεργοποιηθούν και οι μυς του κορμού.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *