Αυτό το τσάι καταπολεμά ιώσεις του αναπνευστικού, γρίπη και Covid-19 – Νέα μελέτη

 

Αυτό το τσάι καταπολεμά ιώσεις του αναπνευστικού, γρίπη και Covid-19 – Νέα μελέτη

Αυτό το τσάι καταπολεμά ιώσεις του αναπνευστικού, γρίπη και Covid-19 – Νέα μελέτη

 

Είναι επίσημο! Αυτό το τσάι μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική καταπολέμηση της Covid-19 σύμφωνα με πολύ πρόσφατη μελέτη.

Εάν επιλέγετε να πίνετε αυτό το τσάι για απώλεια βάρους δείτε τα πλεονεκτήματά του και τα οφέλη που έχει στον κορωνοιό, στη γρίπη, το κρυολόγημα και τις ιώσεις του αναπνευστικού.

 

Τι έδειξε νέα μελέτη για το πράσινο τσάι μάτσα και την Covid-19

Το πράσινο τσάι, που παρασκευάζεται με φύλλα τσαγιού, είναι πλούσιο σε μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Το Matcha είναι η αλεσμένη εκδοχή των φύλλων πράσινου τσαγιού, που παράγει μια λεπτή σκόνη σαν πούδρα. Περιέχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση σημαντικών αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών.

Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού, μαύρου τσαγιού ή ενός matcha latte μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των υποπαραλλαγών του Omicron καθώς μπορεί να «απενεργοποιήσει αποτελεσματικά» τον ιό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports. (Green Tea Consumption and the COVID-19 Omicron Pandemic Era: Pharmacology and Epidemiology).

Επιστήμονες από το Νομαρχιακό Πανεπιστήμιο Ιατρικής του Κιότο στην Ιαπωνία είχαν προηγουμένως εξερευνήσει την επίδραση των μορίων με βάση το τσάι – EGCG και TFDG – σε προηγούμενα στελέχη της Covid και βρήκαν μια συσχέτιση.

Οι χημικές ουσίες σε αυτά τα τσάγια συνδέονται με την πρωτεΐνη ακίδας που προεξέχει από την επιφάνεια του ιού Covid και την εμποδίζουν να μολύνει τα κύτταρα.

 

Πώς καταπολεμά το τσάι μάτσα την Covid-19

«Για να εκτιμηθεί εάν οι υποπαραλλαγές της Omicron απενεργοποιήθηκαν, το εναιώρημα του ιού εκτέθηκε σε πράσινο τσάι ή μαύρο τσάι ή σε πράσινο τσάι Matcha», εξήγησαν οι ερευνητές της μελέτης.

Διαβάστε Επίσης  Κόκκινο κρασί και μαϊντανός για τη μείωση της κακής χοληστερίνης

Εργαστηριακά πειράματα διαπίστωσαν ότι οι ουσίες EGCG και το TFDG συνδέονται με τον ιό στο ίδιο σημείο όπου συνδέεται ο ανθρώπινος υποδοχέας ACE2. «Αυτός ο υποδοχέας είναι σαν μια πόρτα που αφήνει τον ιό να εισέλθει στα ανθρώπινα κύτταρα και να προκαλέσει ασθένειες. Όταν οι χημικές ουσίες του τσαγιού μπλοκάρουν αυτή την κρίσιμη αλληλεπίδραση, ο ιός χάνει την ικανότητά του να μολύνει τον οργανισμό», εξήγησε η μελέτη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ουσίες EGCG και το TFDG κατέστειλαν έντονα τη μολυσματικότητα των υποπαραλλαγών BA.1 και XE, ενώ η επίδραση στη BA.2.75 ήταν ασθενέστερη.

 

Πώς σας προστατεύει το τσάι μάτσα από τη γρίπη και τις ιώσεις του ανάπνευστικού

Γιατί ακριβώς το ιαπωνικό πράσινο τσάι είναι τόσο καλό αντίδοτο στις ιώσεις; Επειδή έχει ενισχυμένα οφέλη για την υγεία λόγω του τρόπου με τον οποίο καλλιεργείται και συλλέγεται.

Τα φυτά πράσινου τσαγιού που χρησιμοποιούνται για το matcha καλλιεργούνται στη σκιά για τρεις έως τέσσερις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή. Τα φύλλα του τσαγιού συλλέγονται με το χέρι παραδοσιακά, αφήνονται στον ατμό και έπειτα αποξηραίνονται. Τα σκληρά στελέχη και οι φλέβες των φύλλων του τσαγιού αφαιρούνται κατά την επεξεργασία, έτσι ώστε το τελικό προϊόν να είναι μια απαλή και φίνα πούδρα.

Το πράσινο τσάι μάτσα έχει πολύ υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών που μπορούν να ωφελήσουν τη μείωση του οξειδωτικού στρες και την πρόληψη ασθενειών, τις οποίες οι άνθρωποι συνδέουν με τον καρκίνο και τις καρδιακές παθήσεις.

Το τσάι περιέχει μια αξιοσημείωτη ποσότητα EGCG, τον «υπερήρωα» των αντιοξειδωτικών, που έχει ιδιότητες καταπολέμησης του καρκίνου. Η σκόνη περιέχει επίσης βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και χλωροφύλλη, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και βοηθά το συκώτι μας να αποβάλλει τις χημικές ουσίες και τα βαρέα μέταλλα από το σώμα. Συγκεκριμένα, το μάτσα μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση των ιών και της γρίπης με τους εξής τρόπους:

Διαβάστε Επίσης  Τσάι αγκινάρας με κοντυλόχορτο για απώλεια βάρους, από τις καλύτερες συνταγές αγκινάρας

Ενισχύει την ανοσοποιητική λειτουργία. Το πράσινο τσάι μάτσα περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία των κυττάρων από βλάβες. Αυτά τα αντιοξειδωτικά μπορούν επίσης να ενισχύσουν τη δραστηριότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθώντας τα να καταπολεμήσουν τους ιούς και τη γρίπη.

Βοηθά στην καταστολή της φλεγμονής. Η φλεγμονή είναι ένας φυσικός μηχανισμός άμυνας του οργανισμού, αλλά μπορεί να επιδεινώσει τις λοιμώξεις. Το πράσινο τσάι μάτσα έχει αποδειχθεί ότι έχει αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας των ιογενών λοιμώξεων.

Αυξάνει την παραγωγή κυττάρων Τ. Τα κύτταρα Τ είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Το πράσινο τσάι μάτσα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την παραγωγή κυττάρων Τ, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των ιών και της γρίπης.

 

Πώς να καταναλώσετε το τσάι μάτσα

Πιείτε το πράσινο τσάι μάτσα φρέσκο. Το πράσινο τσάι μάτσα χάνει τα αντιοξειδωτικά του με την πάροδο του χρόνου.

Προσθέστε λίγο μέλι ή λεμόνι. Το μέλι και ο λεμόνι μπορούν να ενισχύσουν τη γεύση του πράσινου τσαγιού μάτσα και να προσθέσουν επιπλέον αντιοξειδωτικά.

Μην το βράζετε. Το βράσιμο του πράσινου τσαγιού μάτσα μπορεί να καταστρέψει τα αντιοξειδωτικά του.

Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν καταναλώσετε πράσινο τσάι μάτσα.

 

https://www.oloygeia.gr/

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *