Γιατί το matcha tea είναι καλό για την απώλεια βάρους;

 

Γιατί το matcha tea είναι καλό για την απώλεια βάρους;

Γιατί το matcha tea είναι καλό για την απώλεια βάρους;

 

Το matcha tea είναι μια εξαιρετική πρόταση για να εντάξετε σ’ ένα ολοκληρωμένο diet πρόγραμμα. Ο λόγος γι’ αυτό, οφείλεται στα θρεπτικά συστατικά που περιέχει κάθε φύλλο.

Αρχικά, το matcha έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τον μεταβολισμό και καίει το λίπος. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα του βάρους και από τις δύο πλευρές, δίνοντάς σας μια φυσική ώθηση στη μάχη σας κατά των ανεπιθύμητων κιλών.

Αν σας ενδιαφέρει η δίαιτα, να είστε σίγουροι ότι το matcha δεν χρησιμοποιεί επικίνδυνους «μηχανισμούς» για να κάψει λίπος. Δεν θα αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση ή την κορτιζόλη – δύο πράγματα που θέλετε να αποφύγετε όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος με ασφάλεια και να το διατηρήσετε. Εκτός αυτού, το πράσινο τσάι matcha έχει καταγωγή πάνω από 1.000 χρόνια, το σώμα μας έχει αναπτυχθεί παράλληλα με τα πολύτιμα οφέλη του πράσινου τσαγιού.

Διαβάστε Επίσης  6 ροφήματα που θα σε ενυδατώσουν πιο πολύ και από το νερό

Στην πραγματικότητα, η αποτελεσματικότητά του έχει τεκμηριωθεί. Σύμφωνα με μια μελέτη στο “The American Journal of Clinical Nutrition” το matcha αυξάνει τη θερμογένεση, τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει θερμίδες. Με το matcha, η θερμογένεση αυξήθηκε από 10 τοις εκατό σε 43 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι το πράσινο τσάι matcha μπορεί να αυξήσει με ασφάλεια τον ρυθμό με τον οποίο καίτε θερμίδες, πράγμα που είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για την απώλεια βάρους χωρίς να ανησυχείτε για την επιβάρυνση της καρδιάς σας.

 

Πόσο matcha πρέπει να πίνω για να χάσω βάρος;

Μελέτες έχουν δείξει ότι προσθέτοντας απλώς τρία φλιτζάνια υψηλής ποιότητας τσαγιού matcha στη διατροφή του κάθε μέρα, ο μέσος άνθρωπος μπορεί να χάσει έως 3 κιλά σε τρεις μήνες.

Διαβάστε Επίσης  Αυτές είναι οι ιδανικές δίαιτες σύμφωνα με τον ΠΟΥ!

Μήπως μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους από την κοιλιά;

Ναι, φυσικά! Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον 1-4 γραμμαρίων πράσινου τσαγιού matcha την ημέρα (ένα έως τέσσερα φλιτζάνια) μπορεί να μειώσει σημαντικά τη σύνθεση του σωματικού λίπους και να στοχεύσει και να λιώσει ακριβώς το λίπος της κοιλιάς.

Μια αξιοσημείωτη έρευνα διαπίστωσε ότι το matcha είναι ιδιαίτερα καλό στην αύξηση της απώλειας κοιλιακού λίπους όταν καταναλώνεται πριν από τις προπονήσεις.

Έτσι, αν προσπαθείτε να χάσετε λίπος στην κοιλιά – η κατανάλωση ενός φλιτζανιού matcha πριν από την προπόνηση μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε πιο γρήγορα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *