Συμβουλές και tips – Το απλό, έξτρα υλικό για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου

 

Συμβουλές και tips - Το απλό, έξτρα υλικό για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου

Συμβουλές και tips – Το απλό, έξτρα υλικό για σούπερ τραγανές πατάτες φούρνου

 

Αναρωτιέστε πώς θα χαρίσετε στις ψητές πατάτες την πολυπόθητη έξτρα τραγανότητα, που σε κάνει να μην μπορείς να αντισταθείς;

Αυτό το «κρατς» στην ψητή πατάτα, που δεν παίζεται, το άκρως εθιστικό και τρομερά απολαυστικό; Υπάρχει ένα μυστικό για απόλυτα τραγανές πατάτες φούρνου, όποτε τις χρειαστείτε, είτε για να τις απολαύσετε σκέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα είτε για συνοδέψετε λιχουδιές του μπάρμπεκιου και κρεατικά ή πουλερικά που βγήκαν απ’ την ψηστιέρα.

 

Ποιο υλικό κάνει τις πατάτες τραγανές

Καταρχάς οι πατάτες φούρνου γίνονται πολύ πιο τραγανές αν προβραστούν για κανά δεκάλεπτο σε άφθονο αλατισμένο νερό. Όμως για να αποκτήσουν την έξτρα τραγανάδα που συχνά γευόμαστε σε εστιατόρια υπάρχει ένα πολύ απλό υλικό που θα πρέπει να προστεθεί σε ελάχιστη ποσότητα στο νερό που βράζει.

Διαβάστε Επίσης  Σαρδέλα μαρινάτη με κουκουνάρια, μέλι και μουστάρδα στον φούρνο

Το υλικό αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Η χρήση της έχει ως αποτέλεσμα να «αγριέψει» το εξωτερικό μέρος, να «διαλυθούν» κάποια σημεία του και να αποκτήσουν οι πατατούλες ανομοιομορφίες και σκασίματα, απ’ όπου θα εισχωρήσει το ελαιόλαδο και θα τις κάνει σούπερ τραγανές

«Οπότε καθώς βράζουμε τις πατάτες, ρίχνουμε λίγη σόδα που θα βοηθήσει να δημιουργηθούν τα σπασίματα στην εξωτερική επιφάνεια», αναφέρει ακόμη ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου Ψωμί και Αλάτι. Αυτά τα σπασίματα στη συνέχεια -αφού βάλουμε τις πατάτες στο φούρνο με το αρωματικό λάδι που προτείνει- θα έρθουν να δώσουν ένα έξτρα τραγανό αποτέλεσμα.

Διαβάστε Επίσης  Μωσαϊκό με κραμπλ αμυγδάλου

 

Αρωματικό ελαιόλαδο για γεύση

Το αρωματικό ελαιόλαδο του Γιάννη Λουκάκου περιέχει κλασικά μυρωδικά, αγαπητά στους περισσότερους: σκόρδο, φρέσκο δενδρολίβανο, φρέσκο θυμάρι. Με αυτά αρωματίζει το λάδι που θα χρησιμοποιήσει στη συνέχεια σουρωμένο για να ψήσει τις λαχταριστές πατατούλες. Τα σοταρισμένα μυρωδικά θα τα φυλάξει να τα προσθέσει στο τέλος ως καρύκευμα.

Σε ό,τι αφορά το ψήσιμο, ο Γιάννης Λουκάκος σουρώνει τις πατάτες, αφού πάρουν την καλή τους βράση, και τις ρίχνει στο μπολ με το αρωματικό λάδι και πιπέρι. Στη συνέχεια τις απλώνει σε αντικολλητικό ταψάκι ή σε ταψί με λαδόκολλα προσέχοντας να μην καλύπτει η μία την άλλη και τις ψήνει συνολικά για 40′ με 45′ αφού τις γυρίσει ενδιαμέσως απ’ την άλλη.

 

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *