Τι να κάνετε αν έχετε ταχυκαρδία το βράδυ

 

Τι να κάνετε αν έχετε ταχυκαρδία το βράδυ

Τι να κάνετε αν έχετε ταχυκαρδία το βράδυ

 

Η ταχυκαρδία το βράδυ συνήθως δεν είναι κάτι ανησυχητικό.

Πολλοί παράγοντες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, καφεΐνης ή νικοτίνης, το στρες ή οι ορμονικές διαταραχές μπορούν να προκαλέσουν βραδινή ταχυκαρδία. Λιγότερο συχνά η νυχτερινή ταχυκαρδία, οφείλεται σε κάποια ιατρική κατάσταση όπως καρδιακή νόσο ή διαταραχή του θυρεοειδούς.

Πόσο συχνοί είναι οι έντονοι καρδιακοί παλμοί τη νύχτα

Οι έντονοι καρδιακοί παλμοί τη νύχτα είναι κάτι συνηθισμένο. Συμβαίνουν σε πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά είναι πιο πιθανό να τους παρατηρήσετε όταν δεν αποσπάται η προσοχή σας. Μπορεί να τους αισθανθείτε όταν κάθεστε ακίνητοι, ξεκουράζεστε ή ξαπλώνετε.

Συμπτώματα και Αιτίες

Όταν ξαπλώνετε μπορεί να νιώσετε:

– Φτερούγισμα. Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν αυτή την αίσθηση ως ένα αίσθημα φτερουγίσματος στο στήθος.

– Ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό. Μπορεί να νιώθετε ότι η καρδιά σας χτυπά εκτός ρυθμού, παραλείπει έναν παλμό ή επιταχύνει και επιβραδύνει. Μπορεί επίσης να αντιληφθείτε ότι η καρδιά σας σταματά για ένα ή δύο δευτερόλεπτα.

– Πολύ έντονο κτύπο. Μπορεί να αισθάνεστε ότι η καρδιά σας χτυπά πολύ δυνατά Μερικοί άνθρωποι που νιώθουν χτυπήματα στην καρδιά τους λένε ότι μπορούν να την ακούσουν να χτυπά στα αυτιά τους.

Τι προκαλεί ταχυκαρδία τη νύχτα

Συνήθως, οι καρδιακοί παλμοί είναι αβλαβείς και δεν οφείλονται σε κάποιο υποκείμενο πρόβλημα υγείας. Οι γιατροί ονομάζουν αυτή την κατάσταση ως πρόωρη κοιλιακή συστολή (PVC) ή πρόωρη κολπική συστολή (PAC). Σχεδόν όλοι έχουν κατά καιρούς PVC ή PAC. Δεν το νιώθουν όμως όλοι. Μερικοί άνθρωποι έχουν αίσθημα παλμών όταν ξαπλώνουν λόγω της θέσης στην οποία κοιμούνται. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να αυξήσει την πίεση μέσα στο σώμα, προκαλώντας αίσθημα παλμών.

Διαβάστε Επίσης  Σημάδια που δείχνουν ότι έχετε φραγμένες αρτηρίες

Άλλες κοινές αιτίες καρδιακών παλμών περιλαμβάνουν:

– Άγχος, στρες και κατάθλιψη. Οι καρδιακοί παλμοί είναι συχνοί κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πανικού.

– Αφυδάτωση και ανισορροπία ηλεκτρολυτών. Οι ηλεκτρολύτες είναι μέταλλα στο σώμα. Ελέγχουν τον ρυθμό της καρδιάς.

– Φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων χαπιών αδυνατίσματος και ρινικών αποσυμφορητικών που περιέχουν ψευδοεφεδρίνη. Η νικοτίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει καρδιακούς παλμούς.

– Επιπλέον βάρος και παχυσαρκία. Τα άτομα που έχουν επιπλέον βάρος έχουν υψηλότερο κίνδυνο για μη φυσιολογικούς καρδιακούς ρυθμούς και καρδιακές παθήσεις.

– Πυρετός.

– Ορμονικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση ή αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι καρδιακοί παλμοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ συχνοί και συνήθως αβλαβείς.

– Ορισμένα τρόφιμα και ποτά, συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ, της καφεΐνης και της σοκολάτας. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νάτριο (αλάτι), ζάχαρη ή λίπος μπορεί να οδηγήσουν σε αίσθημα παλμών.

Λιγότερο συχνά, οι καρδιακοί παλμοί προκύπτουν από μια κατάσταση υγείας ή διαταραχή, όπως:

– Αναιμία.

– Καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της καρδιακής προσβολής, της καρδιακής ανεπάρκειας ή της μυοκαρδιοπάθειας.
– Προβλήματα καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες) συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής (Afib), της ταχυκαρδίας (γρήγορος καρδιακός ρυθμός) και της βραδυκαρδίας (αργός καρδιακός ρυθμός).

Διαβάστε Επίσης  Έρπης

– Υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση) ή υπογλυκαιμία (χαμηλό σάκχαρο στο αίμα).

– Μεταβολικό σύνδρομο.

– Μυοκαρδίτιδα, φλεγμονή των μυών της καρδιάς που προκύπτει από ιογενή λοίμωξη.

– Προβλήματα θυρεοειδούς, όπως υπερθυρεοειδισμός.

– Δομικά προβλήματα στην καρδιά, συμπεριλαμβανομένης της νόσου των βαλβίδων.

Αντιμετώπιση

Τις περισσότερες φορές, οι καρδιακοί παλμοί τη νύχτα δεν απαιτούν θεραπεία, ειδικά εάν συμβαίνουν μόνο περιστασιακά. Ίσως μπορείτε να ανακουφίσετε τους παλμούς της καρδιάς τη νύχτα. Εάν η καρδιά σας χτυπάει δυνατά τη νύχτα, θα πρέπει να:

– Αναπνεύστε βαθιά: Δοκιμάστε τεχνικές αναπνοής με σφιγμένα χείλη, που περιλαμβάνουν μεγάλες, βαθιές αναπνοές. Μπορείτε επίσης να κάνετε διαλογισμό και να δοκιμάσετε άλλες τεχνικές χαλάρωσης για να μειώσετε το άγχος.

– Πιείτε ένα ποτήρι νερό: Εάν είστε αφυδατωμένοι, η καρδιά σας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αντλήσει αίμα.

– Αλλάξτε θέση ή σηκωθείτε και περπατήστε: Μια αλλαγή θέσης μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανακουφίσετε τους παλμούς της καρδιάς. Δοκιμάστε να κουλουριαστείτε στο κρεβάτι, να καθίσετε ή να πάτε μια μικρή βόλτα στο δωμάτιο παίρνοντας βαθιές αναπνοές.

Εάν μια κατάσταση υγείας προκαλεί το αίσθημα παλμών, ο γιατρός σας θα σας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και ενδεχομένως την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *