Τα σταφύλια ωφελούν την όραση των ηλικιωμένων [μελέτη]

 

Τα σταφύλια ωφελούν την όραση των ηλικιωμένων [μελέτη]

Τα σταφύλια ωφελούν την όραση των ηλικιωμένων [μελέτη]

 

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Food & Function και εξέτασε την επίδραση της τακτικής κατανάλωσης σταφυλιών σε βιοδείκτες της υγείας των ματιών

Σε πρόσφατη έρευνα σε ανθρώπους, η κατανάλωση σταφυλιών για 16 εβδομάδες φάνηκε να βελτιώνει σημαντικούς δείκτες της υγείας των ματιών σε ηλικιωμένους.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Food & Function και εξέτασε την επίδραση της τακτικής κατανάλωσης σταφυλιών σε βιοδείκτες της υγείας των ματιών.

Τα αποτελέσματα ενισχύουν προηγούμενες προκαταρκτικές έρευνες στις οποίες η κατανάλωση σταφυλιών φάνηκε να προστατεύει τη δομή και τη λειτουργία του αμφιβληστροειδούς.

Διαβάστε Επίσης  Ελεύθερο γεύμα στην διατροφή: Τελικά επιτρέπεται;

Ο Dr. Jung Eun Kim, δηλωσε ότι η έρευνα είναι η πρώτη που δείχνει οτι η κατανάλωση σταφυλιών ωφελεί την υγεία των ματιών των ανθρώπων.

Πρόσθεσε, ότι τα σταφύλια είναι εύκολο και προσβάσιμο φρούτο που οι έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχει όφελος σε ποσότητα μόλις 1,5 φλιτζανιού την ημέρα.

Η επιστήμη έχει δείξει ότι ο γηράσκων πληθυσμός έχει υψηλότερο κίνδυνο οφθαλμικής νόσου και προβλημάτων όρασης.

Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να μειώσουν το οξειδωτικό στρες και να καταστείλουν τη δημιουργία προϊόντων προχωρημένης γλυκοζυλίωσης (AGEs), με πιθανά οφέλη στον αμφιβληστροειδή, όπως βελτίωση στην οπτική πυκνότητα της χρωστικής του αμφιβληστροειδή. Τα σταφύλια είναι φυτική πηγή αντιοξειδωτικών και άλλων πολυφαινολών.

Διαβάστε Επίσης  Τι συμβαίνει με τον σίδηρο στα φυτικά υποκατάστατα κρέατος: Καμπανάκι για τους χορτοφάγους από νέα έρευνα

Στην έρευνα, 34 άνθρωποι κατανάλωναν είτε σταφύλια (1 ½ φλιτζάνι ημερησίως) είτε placebo για 16 εβδομάδες.

Οσοι έτρωγαν σταφύλια είχαν σημαντική αύξηση της οπτικής πυκνότητας της χρωστικής του αμφιβληστροειδή, της αντιοξειδωτική; ικανότητα ;πλάσματος και του συνολικού περιεχομένου σε φαινόλες έναντι της άλλης ομάδας. Οσοι δεν κατανάλωναν σταφύλια είχαν σημαντική αύξηση στα βλαβερά AGEs, όπως μετρήθηκαν στο δέρμα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *