Οι δραστικές και σωτήριες ιδιότητες του τζίντζερ

 

Οι δραστικές και σωτήριες ιδιότητες του τζίντζερ

Οι δραστικές και σωτήριες ιδιότητες του τζίντζερ

Απο Master, Doctor Phan Ngoc Hai – Παιδίατρος – Νεογνολόγος – Vinmec Danang International General Hospital

Το τζίντζερ είναι πολύ γνωστό και περιέχεται παραδοσιακά σε κάθε βιετναμέζικη κουζίνα. Η σύνθεση του τζίντζερ περιέχει σημαντικές ενώσεις για να βοηθήσει το σώμα να παραμείνει υγιές, να καταπολεμήσει τα παθογόνα βακτήρια από το εξωτερικό περιβάλλον.

Είναι λοιπόν καλό να τρως τζίντζερ;

1. Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση φρέσκου τζίντζερ;

Στη σύνθεση του τζίντζερ, υπάρχουν βιολογικές δραστικές ουσίες ικανές να μπλοκάρουν τον σχηματισμό λευκοτριενίων τα οποια ευθύνονται για τον σωματικό πόνο. Το τζίντζερ περιέχει τζιτζερόλη η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής, αναστέλλοντας τις χημειοκίνες, τις κυτοκίνες και τους φλεγμονώδεις παράγοντες. συμβάλλοντας έτσι παράλληλα ως αναλγητικό και βελτιωτικό κινητικότητας που προκαλείται από την αρθρίτιδα.

Καταπραΰνει τον μυϊκό πόνο

Το τζίντζερ δεν θα ανακουφίσει επί τόπου τον μυϊκό πόνο, αλλά μπορεί να απαλύνει τον πόνο με την πάροδο του χρόνου.

  • Σε μελέτες, άνθρωποι που βίωσαν μυϊκό πόνο μετά την άσκηση όταν κατανάλωσαν τζίντζερ είχαν λιγότερο πόνο την επόμενη μέρα από εκείνους που δεν κατανάλωσαν.

Βελτίωση της πέψης, μείωση της καούρας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GERD)

Η τακτική κατανάλωση τζίντζερ βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ειδικά των επιπέδων σακχάρου στο αίμα μετά τα γεύματα, συμβάλλοντας έτσι στην προώθηση της πέψης, στην αύξηση της μυϊκής δραστηριότητας του. πεπτικού συστήματος και στην καλύτερη κατάστασητου του πεπτικού συστήματος. Συμβάλλει στη μείωση του αισθήματος του φουσκώματος και του μετεωρισμού.

Διαβάστε Επίσης  Φασκόμηλο, φαρμακευτικές ιδιότητες και χρήσεις ανά τον κόσμο

Έχει πλούσιες αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, προάγει την υγιή εντερική χλωρίδα, παράγει πολλά ευεργετικά βακτήρια στο έντερο εναντίον των E. coli, Staphylococcus, Streptococcus, Salmonella, .. ναι πράγματι δεν είναι ψέμα το τζίντζερ είναι τόσο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των βακτηρίων!

Το τζίντζερ περιέχει επίσης σημαντικές ενώσεις που βελτιώνουν την απορρόφηση μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών.

  • Πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι τζίντζερ 20 λεπτά πριν από το γεύμα, προλαμβάνει τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος.

Πρόληψη του καρκίνου

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες ενώσεις στο τζίντζερ μπορεί να μειώσουν τη δραστηριότητα των κυττάρων που προκαλούν αλλαγές στο DNA, και να αυξήσουν την ευαισθησία των όγκων στις θεραπείες για τον καρκίνο. Θεραπείες όπως χημειοθεραπεία και ακτινοβολία.

Προστατεύει από ασθένειες

Το τζίντζερ είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, ενώσεις που αποτρέπουν το άγχος και τη βλάβη στο DNA του σώματος. Μπορούν να βοηθήσουν το σώμα να καταπολεμήσει χρόνιες ασθένειες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, οι καρδιακές παθήσεις και οι πνευμονικές παθήσεις.
Ανακούφιση από τον πόνο από τις κράμπες της περιόδου

Οι κράμπες της περιόδου προκαλούνται από τα αυξημένα επίπεδα της ορμόνης προσταγλανδίνης στο σώμα. Αυτή είναι η κύρια αιτία πόνου, κράμπες και πυρετού κατά τη διάρκεια της περιόδου μιας γυναίκας. Το τζίντζερ έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων προσταγλανδίνης, βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση του πόνου και στη μείωση των κραμπών της περιόδου.

Διαβάστε Επίσης  Βότανα για Ιγμορίτιδα

Η κατανάλωση ζεστού νερού με τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που βοηθά στην γρήγορη ανακούφιση του πόνου της εμμήνου ρήσεως.

Σε έρευνα, οι γυναίκες που έλαβαν 1.500 mg σκόνης τζίντζερ μία φορά την ημέρα για 3 ημέρες κατά τη διάρκεια του κύκλου τους, παρουσίασαν λιγότερο πόνο από τις γυναίκες που δεν το έκαναν.

Προστασία του στόματος

Η αντιβακτηριδιακή δύναμη του τζίντζερ βοηθά στη διατήρηση της υγείας των δοντιών και του στόματος. Οι δραστικές ενώσεις του τζίντζερ που ονομάζονται τζίντζερλες εμποδίζουν την ανάπτυξη στοματικών βακτηρίων. Αυτά τα βακτήρια είναι τα ίδια βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν περιοδοντική νόσο, μια σοβαρή μόλυνση των ούλων.

Μειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ:
Το τζίντζερ επιβραδύνει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, παρέχει αντιοξειδωτικά για την πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης στα κύτταρα ενώμειώνει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Είναι επίσης αποτελεσματικό κατά της γνωστικής έκπτωσης που εμφανίζεται συχνά στους ηλικιωμένους.

Βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα τζίντζερ βελτιώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη και τον μεταβολικό ρυθμό. Για ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα νηστείας.

Βοηθά στην αντιμετώπιση του εμέτου και της ναυτίας

Όταν το σώμα έχει μανία ή ναυτία από την κατανάλωση αλκοόλ, η κατανάλωση ενός φλιτζανιού ζεστού τσαγιού τζίντζερ θα βοηθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *