Φθινοπωρινές τροφές που ενισχύουν την υγεία

 

Φθινοπωρινές τροφές που ενισχύουν την υγεία

Φθινοπωρινές τροφές που ενισχύουν την υγεία

 

Το φθινόπωρο δύο από τις αγαπημένες μας προσθήκες στην κουζίνα είναι οι κολοκύθες και τα μήλα.

Τα πικάντικα μπαχαρικά και η κανέλα, που συνήθως ελαττώνουμε το καλοκαίρι λόγω της ζέστης, το φθινόπωρο μονοπωλούν και πάλι τα πιάτα μας. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι κάνουν καλό στην υγεία. Ειδικά, ένα υγιεινό διάλειμμα μήλων με κανέλα, συστήνεται από τους ειδικούς.

Ζάχαρη
Όχι, μόνο το φθινόπωρο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου θα πρέπει να έχετε κατά νου να κάνετε περιορισμένη χρήση ζάχαρης. Αν καταφέρετε να την αφαιρέσετε εντελώς από τη διατροφή σας ακόμη καλύτερα.

Κολοκύθα
«Αν θέλετε να φάτε μία ολόκληρη κολοκύθα, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό», συμβουλεύει η Tammy Karni της Simply Nutrition Houston. Ωστόσο, αν επιλέξετε έναν Pumpkin Latte ή άλλα τρόφιμα ή ροφήματα με γεύση κολοκύθας, να ξέρετε ότι περιέχουν πολλή ζάχαρη και γι’ αυτό θα πρέπει να τα αποφεύγετε.

Διαβάστε Επίσης  Χυμοί πλούσιοι σε βιταμίνες για παιδιά

Ζεστά ροφήματα
Για ένα γευστικό ζεστό ρόφημα, επιλέξτε ένα τσάι, αλλά αποφύγετε την προσθήκη ζάχαρης και γλυκαντικών.

Ζυμαρικά
Η κατανάλωση ζυμαρικών από αλεύρι ρεβιθιών σε αντικατάσταση των συνηθισμένων ζυμαρικών μπορεί να σας προσφέρει περισσότερες φυτικές ίνες που θα σας κρατήσουν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα διατηρήσουν το σάκχαρο στο αίμα σταθερό.

Μπαχαρικά
Ο κουρκουμάς παρέχει αντιφλεγμονώδη οφέλη. «Αυτό που τον ενεργοποιεί είναι το πιπέρι, το μαύρο πιπέρι, αλλά χρειάζεται και ένα λίπος. Είναι μια λιποδιαλυτή ουσία», εξηγεί η Karni, διευκρινίζοντας τον τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει όλα τα παραπάνω. «Βάζω λοιπόν ελαιόλαδο και μετά πιπέρι και μετά κουρκουμά» προσθέτει. Αυτό το μείγμα το χρησιμοποιεί για παράδειγμα στο ποπ κορν που φτιάχνει.

Διαβάστε Επίσης  Φτιάξτε το παγωτό που καταπολέμα το κρυολόγημα

Ντομάτες
Οι ντομάτες μπορούν να προσθέσουν οφέλη αναφορικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Ωστόσο, το λυκοπένιο στις ντομάτες χρειάζεται μια πηγή λίπους για να το αξιοποιήσει το σώμα στο έπακρο.

Κανέλα
Η κανέλα ως γλυκαντικό είναι μια καλή επιλογή. Προσοχή σε επιλογές όπως «ζάχαρη κανέλας» και «μείγμα μπαχαρικών κολοκύθας», που συνήθως σημαίνει ότι έχουν συστατικά που τα καθιστούν λιγότερο υγιεινά, σύμφωνα με την Karni.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *