Πώς να επιστρέψεις δυναμικά μετά από ένα διάστημα κακής διατροφής

 

Πώς να επιστρέψεις δυναμικά μετά από ένα διάστημα κακής διατροφής

Πώς να επιστρέψεις δυναμικά μετά από ένα διάστημα κακής διατροφής

 

Οι περισσότεροι κάποια στιγμή περνάμε περιόδους που χαρακτηρίζονται από διατροφικές παρασπονδίες.

Ανάλογα βέβαια και με τον καθένα, άλλοτε αυτό γίνεται σε μεγαλύτερο βαθμό κι άλλοτε σε μικρότερο. Οι επιπτώσεις βέβαια στον οργανισμό γενικότερα και στο σώμα μας θα κάνουν την εμφάνισή τους.

Όταν η κραιπάλη γίνεται συνήθεια, από ένα σημείο και μετά αρχίζεις να μην νιώθεις καλά, κι αυτό είναι απολύτως λογικό.

Θα δώσω ένα απλό παράδειγμα.

Αν στο αυτοκίνητο σου αρχίσεις να βάζεις συνέχεια κακής ποιότητας καύσιμο θα εμφανίσει προβλήματα, θα «μπουκώσει». Κάπως έτσι λοιπόν γίνεται και με εμάς, γι΄αυτό χρειάζεται καλά καύσιμα, φροντίδα και αποτοξίνωση μετά από μια κακή διατροφική περίοδο ώστε να επανέλθεις.

Διαβάστε Επίσης  Τι θα αλλάξει στον οργανισμό σας εάν ξεκινήσετε να πίνετε ντεκαφεϊνέ

 

▪️‌ ΦΑΕ ΣΩΣΤΑ

Η αρχή εννοείται πως πρέπει να γίνει με τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή, ούτως ώστε να γίνει και η αποτοξίνωση που είναι αναγκαία. Για να γίνει αυτό χρειάζονται όλα τα θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα κλπ), επομένως η διατροφή πρέπει να αποτελείται από ζωική πρωτεΐνη, καλά λιπαρά, να είναι πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και βεβαίως αυξημένη κατανάλωση νερού. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς, αλλά σύντομα θα νιώθεις καλύτερα και τα επίπεδα ενέργειας θα αυξηθούν.

 

▪️ ΚΑΝΕ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ

Προσπέρασε τα μεγάλα και «βαριά» γεύματα έτσι, ώστε να μη συνεχίσεις να νιώθεις φούσκωμα και δυσφορία. Επίσης, χρειάζεται περιορισμός στα γλυκά και γενικότερα αποφυγή των επεξεργασμένων τροφίμων (όπως προϊόντα με ζάχαρη), αλλά και του αλκοόλ και άλλων συνηθειών όπως το κάπνισμα. Καθώς με την κατανάλωση των παραπάνω εισέρχονται τοξίνες, κάτι το οποίο δε θέλουμε.

Διαβάστε Επίσης  «Novids»: Οι άνθρωποι που δεν κόλλησαν ποτέ κορωνοϊό

 

▪️ ΒΑΛΕ ΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μην ανησυχείς, δε σου λέω να κάνεις γυμναστική με τις ώρες, άλλωστε σε αυτή τη κατάσταση οι περισσότεροι δυστυχώς δεν έχουν καθόλου όρεξη για να γυμναστούν. Λίγα όμως λεπτά τζόγκινγκ αρκούν για να σε βοηθήσουν να επανέλθεις. Πρέπει να βάλεις λοιπόν και την άσκηση στο πρόγραμμα σου, καθώς μέσω του ιδρώτα αποβάλλονται από το δέρμα και οι τοξίνες.

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *