Δέρμα: Πώς θα το ανακουφίσετε από την ξηρότητα;

 

Δέρμα: Πώς θα το ανακουφίσετε από την ξηρότητα;

Δέρμα: Πώς θα το ανακουφίσετε από την ξηρότητα;

Το δέρμα μας είναι πιο αφυδατωμένo από ποτέ εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, του ξηρού αέρα ενώ το ίδιο μπορεί να συμβεί και λόγω εφαρμογής των μη κατάλληλων προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν λύσεις …

1 Ενυδατώστε το δέρμα σωστά και συχνά

Υπάρχουν πολλά ενυδατικά προϊόντα, με διαφορετικές συνθέσεις και υφές, για να βρείτε με ακρίβεια εκείνο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες σας. Οι κρέμες και οι λοσιόν, σε γενικές γραμμές, έχουν πιο πλούσια υφή από τα έλαια ή τα serum, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση για ώρες.

Το υαλουρονικό οξύ και η γλυκερίνη διακρίνονται για την ικανότητά τους να συγκρατούν την υγρασία στο δέρμα και τα ceramides, όπως και η νιασιναμίδη, αποκαθιστούν τον προστατευτικό φραγμό της επιδερμίδας. Το ίδιο πολύτιμες για τη λάμψη, τη νεότητα και τη ζωντάνια της επιδερμίδας μας είναι η βιταμίνη C και η ρετινόλη.

2 Στοχεύστε στην τέλεια εφαρμογή

Η ενυδατική κρέμα, αλλά και κάθε άλλο προϊόν φροντίδας, εφαρμόζεται σε καθαρή επιδερμίδα. Αυτό που συνήθως προτείνεται είναι η εφαρμογή της πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό.

Σίγουρα, εφαρμόζεται μετά από το serum ή κάποιο άλλο προϊόν φροντίδας και πριν από το αντηλιακό, τη χρήση του οποίου σας προτείνουμε να μην τη σταματήσετε όλο το φθινόπωρο.

Για να είστε σίγουρη ότι η κρέμα θα εισχωρήσει στην επιδερμίδα και θα εκμεταλλευτείτε όλα τα οφέλη της, καλό θα ήταν να την απλώνετε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό με κυκλικές κινήσεις, κάνοντας απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλά σας.

Διαβάστε Επίσης  Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες με ανθόνερο!

Ετσι, θα διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και θα πετύχετε πιο άμεσα αποτελέσματα.

3 Μην παραμελείτε την ευαίσθητη περιοχή των χειλιών

Τα χείλη έχουν διαφορετική συμπεριφορά από το υπόλοιπο πρόσωπο, καθώς η επιδερμίδα τους είναι πολύ πιο λεπτή και δεν έχουν σμηγματογόνους αδένες. Επίσης, δεν παράγουν μελανίνη.

Εκτεθειμένα σε όλες τις καιρικές συνθήκες εμφανίζουν συχνά ξηρότητα. Για να τα διατηρήσετε ελαστικά και υγιή, οφείλετε να τα φροντίζετε με ευεργετικά lip balm. Το κερί της μέλισσας, τα φυτικά έλαια, το shea butter, τα ceramides, το καστορέλαιο αλλά και το σκουαλάνιο θα περιποιηθούν τα χείλη σας και θα κλειδώσουν την υγρασία στο εσωτερικό τους.

4 Κάντε σωστό καθαρισμό

Η ξηρή επιδερμίδα είναι πολύ ευαίσθητη. Δίνει την αίσθηση ότι τραβάει, κοκκινίζει εύκολα και εμφανίζει ερεθισμούς. Γι’ αυτό ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με προϊόντα χωρίς σαπούνι και άρωμα, αλλά με ήπιο pH και με συστατικά όπως η προ-βιταμίνη5.

5 Κάντε ήπια απολέπιση

Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι ξηρές επιδερμίδες δεν έχουν ανάγκη απολέπισης αλλά αυτό δεν ισχύει. Οπως σε κάθε βήμα της περιποίησής σας έτσι και εδώ, σημασία έχει να επιλέξετε τις κατάλληλες φόρμουλες.

Οι ξηρές επιδερμίδες δεν αγαπούν την έντονη απολέπιση με συστατικά που απειλούν την ισορροπία του υδρολιπιδικού φραγμού. Ετσι, καλό θα ήταν να αποφεύγετε το γλυκολικό οξύ, τη ζάχαρη και το αλάτι και να επιλέγετε συνθέσεις που περιέχουν γαλακτικό οξύ, οξέα φρούτων και ένζυμα που απολεπίζουν, χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα.

6 Επενδυστε σε εναν αφυγραντήρα

Ενας αφυγραντήρας είναι ό,τι πρέπει για να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να διατηρήσει και εκείνη την υγρασία της. Μάλιστα, η χρήση του θεωρείται ιδανική κατά τη διάρκεια της νύχτας, τότε που η επιδερμίδα διατελεί τις διαδικασίες ανάπλασης και επανόρθωσης.

Διαβάστε Επίσης  Δώσε χρώμα στα χείλη σου χωρίς μακιγιάζ

7 Ενυδατώστε από μέσα προς τα έξω

Ακόμη και αν έχετε εξασφαλίσει τα πιο αποτελεσματικά, ενυδατικά προϊόντα, η ενυδάτωση του οργανισμού από μέσα είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει την υγρασία της η επιδερμίδα σας. Το άφθονο νερό, το πράσινο και το μαύρο τσάι, το γάλα, τα φρούτα και τα λαχανικά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

8 Προτιμήστε το χλιαρό νερό στο ντους

Το ζεστό νερό στο ντους είναι ακατάλληλο για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες. Ιδιαίτερα για εκείνες που υποφέρουν από εκζέματα και κοκκινίλες θα πρέπει να αποφεύγεται εντελώς καθώς θα εντείνει τα προβλήματά τους και θα δημιουργήσει ακόμη πιο έντονους ερεθισμούς.

Ακόμη, όμως, και για τις επιδερμίδες που υποφέρουν από παροδική ξηρότητα, καλό είναι να προτιμάται το χλιαρό νερό, που δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος και δεν θα προκαλέσει αφυδάτωση.

9 «Κλειδώστε» το βράδυ την υγρασία

Κατά τη διάρκεια της νύχτας που συντελείται η ανανέωση των κυττάρων και η επιδερμίδα έχει ανάγκη ευεργετικά συστατικά και δραστικές συνθέσεις για να μπορέσει να επανορθώσει τις φθορές της μέρας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ακόμη πιο πλούσια υφή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ενα θρεπτικό λάδι ή μια κρέμα νυκτός με θρεπτική και επανορθωτική δράση θα κλειδώσουν την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *