Άση Μπήλιου: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα φέρνει η Πανσέληνος στις 29/09/2023 – Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο

 

Άση Μπήλιου: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα φέρνει η Πανσέληνος στις 29/09/2023 – Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο

Άση Μπήλιου: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα φέρνει η Πανσέληνος στις 29/09/2023. Τα συναισθήματα μας θα κορυφωθούν και αν κάτι ή κάποιος προσπαθήσει να παρεμποδίσει την πορεία μας τότε θα δεχτεί τα βέλη μας. Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο;

 

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιείται η Πανσέληνος στο φλογερό ζώδιο του Κριού. Είναι ένα δυναμικό φεγγάρι που θα μας γεμίσει με θάρρος για να διεκδικήσουμε αυτό που θέλουμε, αλλά από την άλλη μπορεί να έχουμε ξεσπάσματα θυμού αν δεν καταφέρουμε να γίνει το δικό μας ή αν κάποιος προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία μας.

Η Πανσέληνος στον Κριό θα ρίξει το φως της σε ό,τι ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2023 όταν πραγματοποιήθηκε η Νέα Σελήνη σε αυτό το ζώδιο, ακολουθούμενη και από μια Ηλιακή Έκλειψη στον Κριό τον Απρίλιο του ίδιου έτους. Θυμηθείτε λοιπόν τι έγινε τότε, τι σχέδια και τι σχέσεις και συνεργασίες βάλατε μπροστά και να είστε έτοιμοι να αξιολογηθούν τώρα.

 

Δείτε ακόμα: Μηνιαίες Προβλέψεις Οκτώβριου 2023 για όλα τα ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη

 

Επίσης, όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι και αυτή μπορεί να φέρει έντονες μετεωρολογικές ή γεωφυσικές εξάρσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και θέματα που μπορεί να σχετίζονται με τη φωτιά και τους κεραυνούς. Ακόμη, μπορεί να έχουμε παρορμητικές αντιδράσεις, διαδηλώσεις, διασπάσεις και εκφράσεις θυμού σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο συμβολισμός της Πανσελήνου

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στον ζωδιακό κύκλο που σηματοδοτεί την αρχή, ενώ η Πανσέληνος σημαίνει το τέλος των καταστάσεων. Οπότε αυτό το φεγγάρι αφορά την αρχή του τέλους ή το τέλος μιας αρχής που είχαμε κάνει και δεν μπορεί να εξελιχθεί.

Ο κυβερνήτης πλανήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης, ο θεός του πολέμου και της διεκδίκησης, οπότε θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις μάχες μας για να προχωρήσουμε μπροστά. Θα αναλάβουμε δράση και θα ψάχνουμε να διοχετεύσουμε την αυξημένη ενέργεια μας σε ό,τι μας ενθουσιάζει, μας εμπνέει και κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά.

Τα συναισθήματα μας θα κορυφωθούν και αν κάτι ή κάποιος προσπαθήσει να παρεμποδίσει την πορεία μας τότε θα δεχτεί τα βέλη μας. Θα είμαστε πιο πεισματάρηδες, παρορμητικοί και παθιασμένοι και θα υπερασπιζόμαστε τις θέσεις και τις απόψεις μας με επιθετικό τρόπο, αφού δεν θα σηκώνουμε μύγα στο σπαθί μας είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο.

Κρίση ταυτότητας

Ο Κριός είναι το ζώδιο του «εγώ», δηλαδή του εαυτού μας και της ταυτότητάς μας. Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου μπορεί να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε και τι εκπέμπουμε στους γύρω μας.

Αν έχουμε καλή σχέση με τον εαυτό μας και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας τότε θα νιώσουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αν όμως υπάρχουν θέματα αυτοεκτίμησης τότε αυτό το φεγγάρι μπορεί να τονίσει τις ανασφάλειες μας και θα μας βγει έντονος θυμός.

Στόχος είναι η ισορροπία στις σχέσεις

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και στην προκειμένη ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό και η Σελήνη στον Κριό. Ο άξονας Κριού-Ζυγού αφορά τις σχέσεις, όπου ο Κριός αντιπροσωπεύει το «εγώ» και ο Ζυγός το «εμείς», δηλαδή ο Κριός έχει να κάνει με την αυτοεπιβεβαίωση και ο Ζυγός με τον συμβιβασμό.

Ο Ήλιος στον Ζυγό αναζητά την ισορροπία στις σχέσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διατήρησή τους, όπως συμβιβασμός, διαπραγμάτευση, ευγένεια και αρμονία, ενώ η Σελήνη στον Κριό αγαπά να επιβάλλεται και θέλει ισχυρή αυτοπεποίθηση, ηγετική προσωπικότητα, τόλμη και θάρρος.

Αυτή η Πανσέληνος λοιπόν μας προτρέπει να βρούμε την ισορροπία μεταξύ της ικανοποίησης των προσωπικών μας αναγκών και της φροντίδας των αναγκών των σημαντικών προσώπων στη ζωή μας, είναι δηλαδή η σύγκρουση της αυτονομίας και της συντροφικότητας. Και επειδή ο κυβερνήτης της Πανσελήνου είναι ο Άρης που βρίσκεται στον Ζυγό, σίγουρα δεν θα κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά θα θέλουμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας και να διεκδικήσουμε αυτό που επιθυμούμε, αλλά το θέμα είναι να μην το κάνουμε παρορμητικά, αλλά να το πετύχουμε με συζήτηση, ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη και όχι με εγωιστικά κριτήρια.

Γενικότερα, αυτή η Πανσέληνος μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αξιολογήσουμε το πώς αντιμετωπίζουμε τις στενές μας σχέσεις, τι ρόλο παίζουν στη ζωή μας τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τι εκτόπισμα έχουμε εμείς στη δική τους. Αν λειτουργήσουμε σωστά και συνετά, τότε θα βρούμε τον τρόπο για να θέσουμε υγιή όρια και να σταματήσουμε τους άλλους να υπαγορεύουν τις προσδοκίες τους στη ζωή μας και βέβαια να μην θυσιάζουμε την ατομικότητά μας μόνο και μόνο για να είναι ευχαριστημένοι οι άλλοι.

Ο ρόλος των εκλείψεων

Αυτή η Πανσέληνος είναι πολύ σημαντική για ακόμη έναν λόγο: είναι η πρώτη Πανσέληνος που πραγματοποιείται σε αυτόν τον άξονα από τη στιγμή που οι Δεσμοί της Σελήνης μετακόμισαν στον Κριό και στον Ζυγό στις 17/07/2023. Οπότε σκεφτείτε αυτή την Πανσέληνο ως μια «προεπισκόπηση» του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Για τα επόμενα χρόνια οι εκλείψεις θα γίνονται σε αυτόν τον άξονα (με εξαίρεση στις 28 Οκτωβρίου 2023 που θα γίνει στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού) και οι αλλαγές στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) θα είναι πολλές. Επομένως η τελευταία «κανονική» Πανσέληνος στον Κριό μέχρι το 2025 είναι πολύ σημαντική καθώς θα σας δείξει ποια θέματα θα σας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε Επίσης  Χώρισες; Μάθε πώς θα επιστρέψει!

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού

Η Πανσέληνος στον Κριό δεν σχηματίζει κάποια κύρια όψη με τους άλλους πλανήτες. Όμως, την ίδια ημέρα της Πανσελήνου κυριαρχεί το τετράγωνο της Αφροδίτης από τον Λέοντα με τον Ουρανό στον Ταύρο και μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με κρυμμένες αλήθειες και συναισθήματα, αλλά και να συμβούν αναπάντεχες καταστάσεις που να μας σοκάρουν. Παράλληλα, μπορεί να μας πιάσει το ανικανοποίητο στις σχέσεις μας ή να δημιουργηθούν κάποιες εντάσεις που να σχετίζονται με οικονομικά θέματα.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο

Η Πανσέληνος πραγματοποιείται στις 6 μοίρες και 0 λεπτά του Κριού, επηρεάζοντας όσους έχουν ωροσκόπο και πλανήτες στα ζώδια του Κριού, του Καρκίνου, του Ζυγού και του Αιγόκερου από τις 4 έως τις 8 μοίρες.

Αν δεν ξέρετε σε ποιες μοίρες έχετε τον ωροσκόπο και τους πλανήτες σας πατήστε εδώ.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα 4 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο από την Πανσέληνο στον άξονα Κριού-Ζυγού

 

ΚΡΙΟΣ
Θα έχετε την τιμητική σας και τα νεύρα σας με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας, αφού η επιρροή που δέχεστε είναι ιδιαίτερα έντονη, τόσο στις προσωπικές σας σχέσεις όσο και στις συνεργασίες σας. Είναι η περίοδος που θα κάνετε τον απολογισμό σας και θα πάρετε αποφάσεις για τη μακροβιότητά τους, είτε αρνητικά είτε θετικά. Δηλαδή, αν κάποιοι νιώθετε ότι έχει χαθεί ο ενθουσιασμός και το πάθος από μια σχέση και ότι έχετε χάσει το ενδιαφέρον και τον εαυτό σας, τότε θα βάλετε ένα τέλος από το να αναλώνεστε σε αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Το ίδιο μπορεί να προκύπτει και σε μια συνεργασία.

Αν όμως είστε ευτυχισμένοι και ο σύντροφός σας είναι ότι ακριβώς ψάχνατε, τότε θα πάρετε την απόφαση να πάτε τη σχέση ένα βήμα παρακάτω. Ενώ αν είστε αδέσμευτοι μπορεί να προκύψει μια ενδιαφέρουσα γνωριμία από το πουθενά και να ερωτευθείτε κεραυνοβόλα. Αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο μπορεί να νιώθετε τεράστια ένταση μέσα σας, ενώ μπορεί να υπάρχουν από το περιβάλλον σας επιθέσεις προς το πρόσωπο σας και αμφισβήτηση.

Όμως, αν αντιδράσετε θυμωμένα και χωρίς να επεξεργαστείτε με λογική ό,τι προκύπτει, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν χειρότερα και οι καβγάδες θα γιγαντωθούν. Αν θέλετε να κάνετε αντεπίθεση ή απλώς να διεκδικήσετε το δίκιο σας, χρειάζεται να είστε καλά οργανωμένοι και χωρίς φόβο και πάθος να προχωρήσετε στον στόχο! Όχι όμως με φωνές και παρορμητισμό, με επιχειρήματα και διάλογο. Προσοχή και στην υγεία, αλλά και στην τάση για μικρατυχήματα.

Παράλληλα, το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που σχηματίζεται την ίδια μέρα μπορεί να σας κάνει πιο παρορμητικούς και να σας φέρει σε δύσκολη θέση, αφού δεν θα σκέφτεστε τις συνέπειες των πράξεων σας, είτε αυτό αφορά να ξοδέψετε αλόγιστα χρήματα ή να πάρετε λανθασμένες αποφάσεις σε συνεργασίες και σχέσεις επειδή κάτι άλλο σας φάνηκε πιο ενδιαφέρον… Αυτή η όψη αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου – αρχές τρίτου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Κριού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Πανσέληνος στον άξονα Κριού-Ζυγού αφορά την καριέρα σας, την κοινωνική σας φήμη, τους στόχους σας, αλλά και την οικογένεια και το σπίτι και οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα είναι πολλές και ποικίλες. Θα αισθάνεστε ότι έχετε τόσες πολλές υποχρεώσεις, τόσο στη δουλειά όσο και στο σπίτι, που θα ασφυκτιάτε και ίσως ξεσπάσετε την ένταση σας σε άτομα που δεν σας φταίνε. Οι αλλαγές που κρύβει αυτό το φεγγάρι, καθώς την ίδια μέρα σχηματίζεται και το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό, μπορεί να σας αιφνιδιάσουν και να σας αποσυντονίσουν, αλλά δεν θα είναι όλες για κακό…

Καταρχάς εσείς θα θέλετε να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το επαγγελματικό σας μέλλον σας και το πού ακριβώς βαδίζετε και ίσως πιέσετε καταστάσεις για να διεκδικήσετε αυτό που σας αξίζει. Δεν είναι απίθανο με αυτό το φεγγάρι να προκύψει κάποια νέα πρόταση, να πάρετε μια προαγωγή, να αναγνωριστούν οι κόποι σας, να αλλάξετε πόστο ή και να τα βροντήξετε όλα και να φύγετε από μια δουλειά για να πάτε σε νέο εργασιακό περιβάλλον.

Σίγουρα όλα αυτά θα σας πιέσουν, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και καθαρό μυαλό για να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και μην απαιτείτε πράγματα που δεν είναι εφικτά. Εκτός από την καριέρα όμως θα έχετε πίεση και στο σπίτι και στην οικογένεια, όπου μπορεί να υπάρχουν εντάσεις, να σας φορτώνουν οι άλλοι με τα δικά τους προβλήματα, ή να μπείτε στη διαδικασία να αναδιαμορφώσετε τον χώρο του σπιτιού ή να αλλάξετε χώρο διαμονής. Ακόμη μπορεί, επειδή δίνετε όλο το ενδιαφέρον σας στα επαγγελματικά σας, οι δικοί σας να παραπονιούνται και να διεκδικούν τον χρόνο σας και να σας πιέζουν, με αποτέλεσμα να τσακώνεστε συνεχώς και να νιώθετε ότι κανείς δεν σας καταλαβαίνει.

Διαβάστε Επίσης  Μάθετε ποια ζώδια είναι φτιαγμένα για σοβαρές σχέσεις

Επίσης, με το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό μπορεί να έχετε ξαφνικές συναντήσεις με φίλους ή πρώην ερωτικούς συντρόφους και να ακούσετε κάτι που να σας σοκάρει. Προσέξτε παρορμητικές αγορές και έξοδα που μπορεί να τινάξουν τον προϋπολογισμό σας στον αέρα. Αυτή η όψη αφορά περισσότερο τους γεννημένους στο τέλος του δεύτερου δεκαημέρου – αρχές τρίτου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Καρκίνου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

 

ΖΥΓΟΣ
Επειδή η Πανσέληνος πραγματοποιείται στο απέναντι ζώδιο από το δικό σας, τον Κριό, οι σχέσεις σας μπαίνουν στο «στόχαστρο» και η πίεση θα είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να απωλέσετε το μεγαλύτερο σας ατού, τη διπλωματία, αφού θα είναι δύσκολο να αποφύγετε τις συγκρούσεις και τους καβγάδες. Και όταν λέμε σχέσεις, εννοούμε όλες τις σταθερές σας σχέσεις, τον γάμο, τις συνεργασίες και όπου έχετε στενές δεσμεύσεις, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά.

Το φεγγάρι θα ρίξει φως σε ό,τι φοβάστε, κρύβετε ή προσπαθείτε να αποφύγετε και ίσως οι συνειδητοποιήσεις σας να αλλάξουν τα δεδομένα. Μπορεί να διαφοροποιηθεί η άποψη που έχετε για κάποιο άτομο που εμπλέκεστε και να μάθετε πράγματα που να σας κάνουν να θέλετε να ξεκόψετε από μια σχέση ή συνεργασία που σας κρατά πίσω. Παίζει όμως και το σενάριο κάποιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σας να σας πιέσει, να προσπαθήσει να σας χειριστεί ή να σας δώσει και κάποιο τελεσίγραφο κι εσείς να πιεστείτε πολύ και να αγχωθείτε για το τι θα κάνετε.

Μπορεί από τη φύση σας να αναζητάτε την ισορροπία, να βάζετε συνεχώς νερό στο κρασί σας, να κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε και να κρύβετε τα προβλήματα κάτω από χαλάκι για να μην έρθετε σε ευθεία αντιπαράθεση με τους άλλους, όμως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια και να κόψετε τους γόρδιους δεσμούς που σας κρατούν καθηλωμένους. Όποια σχέση είναι τοξική θα την τελειώσετε, είτε με τον εύκολο είτε με τον δύσκολο τρόπο. Εξάλλου και τώρα να μην το κάνετε, οι εκλείψεις που έπονται θα «διαλύσουν» ό,τι δεν πρέπει να βρίσκεται στη ζωή σας.

Παράλληλα, με το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού μπορεί να προκύψουν και προβλήματα οικονομικής φύσης με φίλους ή συνεργάτες και να κληθείτε να πάρετε τις αποστάσεις σας. Ίσως προκύψουν και έντονες προστριβές για οικονομικές ατασθαλίες που αγνοούσατε και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Ζυγού ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η Πανσέληνος στις 29/09 στον άξονα Κριού-Ζυγού δίνει έμφαση στην οικογένεια και στο σπίτι σας και εξ αντανακλάσεως στα θέματα που αφορούν την καριέρα σας και ίσως προκύψουν εντάσεις και έντονη κυκλοθυμία. Καλό είναι να αποφύγετε κουβέντες με άτομα της οικογένειας σας που μπορεί να θίξουν προβλήματα του παρελθόντος που σας είχαν πληγώσει, διότι έτσι θα πυροδοτήσετε αντιπαραθέσεις και θα ανοίξετε παλιές πληγές και οι καβγάδες δεν θα αποφευχθούν.

Από την άλλη, μπορεί κάποιοι να μπείτε στη διαδικασία να αλλάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας, να αποφασίσετε μια ανακαίνιση, μια μετακόμιση, ενώ άλλοι ίσως χρειαστεί να προσαρμοστείτε σε ένα νέο χώρο εργασίας. Το φεγγάρι μπορεί να φέρει πίεση σε επαγγελματικό επίπεδο, ειδικά αν είστε γεννημένοι στο 1ο δεκαήμερο και ίσως να αντιμετωπίσετε κάποιες προκλήσεις που θα δοκιμάσουν τα όρια σας ή την αυτοπεποίθηση σας. Μην μπείτε σε στείρες αντιπαραθέσεις και προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία και τη λογική σας. Επίσης, ίσως σκέφτεστε συνεχώς τα παλιά, τα άτομα που σας πρόδωσαν, τα λάθη που κάνατε και σας στοίχησαν την εξέλιξη σας σε επαγγελματικό επίπεδο.Άση Μπήλιου: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα φέρνει η Πανσέληνος στις 29/09/2023 – Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο

Μην αφήσετε την ανασφάλεια και τις αστοχίες του παρελθόντος να σας καταβάλουν και μην χάνετε άλλο χρόνο σε ό,τι έγινε, διότι κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν. Αφήστε πίσω σας άτομα, καταστάσεις και συνήθειες που σας ταλαιπωρούν και κοιτάξτε μπροστά. Προσηλωθείτε στους στόχους σας και κυνηγήστε τους, αρκεί να ξέρετε τι θέλετε. Προσέξτε περισσότερο και την υγεία σας.

Το τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού που είναι κυρίαρχο την ημέρα της Πανσελήνου μπορεί να φέρει απρόσμενες καταστάσεις τόσο σε ερωτικά θέματα όσο και σε οικονομικά, αλλά και σε θέματα παιδιών και αφορά περισσότερο όσους γεννηθεί στο τέλος του δεύτερου αρχές τρίτου δεκαημέρου.

Περισσότερο θα επηρεαστείτε, σύμφωνα με το asibiliou.gr όσοι έχετε τον Ήλιο σας από τις 4 έως τις 8 μοίρες του Αιγόκερου ή όσοι έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Ζυγό και στον Αιγόκερο σε αυτές τις μοίρες.Άση Μπήλιου: Εντάσεις, νεύρα και ξεκαθαρίσματα φέρνει η Πανσέληνος στις 29/09/2023 – Ποια ζώδια θα επηρεαστούν περισσότερο

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *