Σιροπιαστά ρολά κανέλας με σταφίδες

Συνταγή για σιροπιαστά ρολά κανέλας με σταφίδες. Ένα αρωματικό γλυκό για σιροπιαστά ρολά κανέλας με καρύδια και σταφίδες. Για να κεράσουμε τους φίλους μου, να τα απολαύσουμε με τον καφέ μας ή για να ικανοποιήσουμε τις υπογλυκαιμίες μας. Θα μοσχοβολήσει το σπίτι κανέλα.

Υλικά
Φύλλο Σφολιάτας 2

Για το άλειμμα
Βούτυρο Γάλακτος 4 κουταλιές της σούπας
Ζαχαρη 1 φλιτζάνα
Κανελά 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας

Για την γέμιση
Καρυδια 300 γραμμάρια περίπου
Σταφίδες 300 γραμμάρια ξανθές και μαύρες

Για την επικάλυψη
Βούτυρο Γάλακτος 150 γραμμάρια περίπου λιωμένο

Για το σιρόπι
Ζαχαρη 2μιση φλιτζάνες
Νερό 2 φλιτζάνες
Κανελά 1 ξυλάκι
Λεμονι 5-6 σταγόνες χυμός

Διαβάστε Επίσης  Κουνουπίδι ψητό με κουκουνάρι

Εκτέλεση για τα σιροπιαστά ρολά κανέλας με σταφίδες

Χτυπάμε σε ένα μπολ την ζάχαρη και το βούτυρο γάλακτος. Μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το αλείφουμε καλά με το μείγμα της κανέλας.

Από πάνω σκορπάμε χοντροκοπανισμένα καρύδια και σταφίδες και φροντίζουμε η γέμιση να πάει παντού. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες με πάχος 2 δάχτυλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.

Τοποθετούμε το ρολά κανέλας σε φορμάκι από αλουμίνιο ή σε φόρμα για μάφινς αφού πρώτα έχουμε βουτυρώσει τα σκεύη. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο και καυτό βούτυρο γάλακτος και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς, πάνω κάτω, αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Διαβάστε Επίσης  Εύκολη συνταγή για το αγαπημένο ιμάμ μπαϊλντί

Όσο ψήνονται τα ρολάκια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη, το νερό και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε 5-6 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Τότε προσθέτουμε τις σταγόνες χυμού λεμονιού και ανακατεύουμε.

Μόλις βγάλουμε τα ρολάκια από τον φούρνο τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Μόλις κρυώσουν λίγο τα βγάζουμε από τις φόρμες και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *