Γιατρός ισχυρίζεται ότι έχει «ακλόνητες αποδείξεις» ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο – Τι «βλέπουν» οι ασθενείς

 

Γιατρός ισχυρίζεται ότι έχει «ακλόνητες αποδείξεις» ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο – Τι «βλέπουν» οι ασθενείς

Γιατρός ισχυρίζεται ότι έχει «ακλόνητες αποδείξεις» ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο – Τι «βλέπουν» οι ασθενείς

 

Υπάρχει σίγουρα ζωή μετά τον θάνατο» λέει ακτινοθεραπευτής ογκολόγος που έχει μελετήσει πάνω από 5.000 περιπτώσεις μεταθανάτιας εμπειρίας.

Αν αναρωτιέστε αν υπάρχει κάτι άλλο μετά από αυτή τη ζωή, πάρκα με απέραντο πράσινο, σιντριβάνια με σοκολάτα, καζάνια με φωτιές ή τέλος πάντων όπως ονειρεύεται κανείς το «μετά», ένας γιατρός δηλώνει βέβαιος ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο.

Ο Τζέφρι Λονγκ, ακτινοθεραπευτής ογκολόγος στο Κεντάκι, έχει μελετήσει, όπως λέει, πάνω από 5.000 μεταθανάτιες εμπειρίες και πιστεύει ότι η έρευνά του αποδεικνύει «πέραν πάσης αμφιβολίας» ότι υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο.

Σε ένα νέο δοκίμιό του για το Insider, ο Λονγκ εξηγεί τι ορίζει ως «μεταθανάτιες εμπειρίες»: κάποιος που είναι σε κώμα ή κλινικά νεκρός χωρίς δηλαδή καρδιακό παλμό και βλέπει, ακούει, αισθάνεται και αλληλοεπιδρά με άλλα όντα σε κάτι πέρα από την ορισμένη πραγματικότητα. «Είναι συντριπτικά τα αποδεικτικά στοιχεία που έχω συλλέξει και πιστεύω ότι σίγουρα υπάρχει μεταθανάτια ζωή» λέει, σύμφωνα με τη New York Post.

Διαβάστε Επίσης  Τι συμβαίνει στο σώμα αν δεν πλυθούμε για 2 μέρες;

 

Τα κοινά στοιχεία των μεταθανάτιων εμπειριών

Αν και κάθε εμπειρία είναι διαφορετική, ο Λογνκ λέει ότι υπάρχουν μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Σχεδόν το 45% των ασθενών κάνουν λόγο για εξωσωματική εμπειρία. «Η συνείδησή τους διαχωρίζεται από το σώμα τους και εκείνοι παρακολουθούν τον εαυτό τους από πάνω» λέει ο γιατρός, τονίζοντας ότι οι αφηγήσεις αυτές των ασθενών επιβεβαιώνονται από μαρτυρίες.

Ο Λονγκ αναφέρθηκε στην περίπτωση μιας γυναίκας που έχασε τις αισθήσεις της ενώ ίππευε ένα άλογο και «η συνείδησή της συνέχισε να ταξιδεύει μέχρι που επέστρεψαν στον αχυρώνα». Στη συνέχεια, περιέγραψε ακριβώς τι συνέβη στον αχυρώνα παρόλο που δεν είχε φυσική παρουσία εκεί.

Διαβάστε Επίσης  Ινκόγκνιτο στο νησί της Μυκόνου η Αθηνά Ωνάση - Έκρυβε το πρόσωπό της με μαντίλι

Άλλοι ασθενείς ισχυρίζονται ότι «βρέθηκαν σε άλλη πραγματικότητα, περνώντας μέσα από ένα τούνελ και βλέποντας μια λάμψη φωτός. Εκεί τους υποδέχθηκε κάποιος αγαπημένος τους, που έχει πεθάνει και είδαν τη ζωή τους να περνάει μπροστά από τα μάτια τους».

Όσο κλισέ κι αν είναι αυτές οι περιγραφές, ο Λονγκ λέει ότι ακόμα και μικρά παιδιά, που δεν έχουν ακούσει τέτοιες ιστορίες, έχουν μοιραστεί παρόμοιες εμπειρίες.

«Δεν έχω βρει καμία επιστημονική εξήγηση. Έχω μελετήσει έρευνες για τον εγκέφαλο και έχω εξετάσει κάθε πιθανό σενάριο. Τίποτα δεν εξηγεί επιστημονικά τις μεταθανάτιες εμπειρίες» ξεκαθαρίζει.

 

Πηγή:in.gr

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *