Λουκουμάδες σαμπούκας: Αφράτοι και αρωματικοί!

 

Λουκουμάδες σαμπούκας: Αφράτοι και αρωματικοί!

Λουκουμάδες σαμπούκας: Αφράτοι και αρωματικοί!

 

Οι λουκουμάδες σαμπούκας είναι σχεδόν σαν ντόνατς, αλλά από αρωματικό, γλυκό αφράτο ζυμάρι και όχι από κουρκούτι. Δεν πρέπει να τα αφήνετε να ξεκουραστούν καθόλου, μόλις τα φτιάξετε.

Όμως, αν και είναι ευχάριστο να τα φάτε το συντομότερο δυνατό – μόλις βγουν από το τηγάνι – θα απογειωθούν αν τα βάλετε για λίγο στον φούρνο.

 

Συστατικά

1 αυγό
100g ρικότα
40g απλό αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας λικέρ σαμπούκα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο
φυτικό ή καλαμποκέλαιο, για τηγάνισμα
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

 

Μέθοδος

Βάζουμε το αυγό και τη ρικότα σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σαμπούκα, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού τριμμένο. Χτυπάμε ξανά το μείγμα για να γίνει μια λεία ζύμη.

Διαβάστε Επίσης  Καστανό ρύζι με κολοκυθάκι και πράσο

Ρίξτε περίπου 2 εκατοστά λάδι σε ένα τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να ροδίσει ένα μικρό κομμάτι ψωμιού όταν το ρίξετε στο τηγάνι και να ροδίσει σε περίπου 40 δευτερόλεπτα (η θερμοκρασία πρέπει να είναι περίπου στους 180C). Και να έχετε το μάτι σας στο τηγάνι ανά πάσα στιγμή.
Λαδώστε ένα κουταλάκι του γλυκού και ρίξτε απαλά στρογγυλεμένα κουταλάκια του γλυκού από τη ζύμη ρικότα στο τηγάνι, περίπου τέσσερα τη φορά είναι εύχρηστο.

Τα μικρά φιλιά θα φουσκώσουν ελαφρώς και θα γίνουν χρυσά από κάτω, γι’ αυτό αναποδογυρίστε τα προσεκτικά με ένα εργαλείο, για να χρωματίσετε και την άλλη πλευρά. Προσέξτε να μην ζεσταθεί πολύ το λάδι, χαμηλώστε τη φωτιά αν ροδίσουν πολύ γρήγορα.
Μόλις ροδίσουν παντού, τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στρωμένη με ένα ή δύο φύλλα ρολό κουζίνας, για να φύγει το περιττό λάδι.

Διαβάστε Επίσης  Χωριάτικη μακαρονόπιτα

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξαντληθεί όλο το μείγμα και μετά σβήνουμε τη φωτιά κάτω από το λάδι. Μόλις κρυώσουν λίγο τα φιλιά, πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη από ένα μικρό σουρωτήρι για να σκεπαστούν πυκνά.
Αν δεν τα φάτε αμέσως, βάλτε τα προζάχαρα μαγειρεμένα φιλιά σε μια σχάρα πάνω από μια φόρμα σε φούρνο 150C και κρατήστε τα ζεστά για έως και μία ώρα.

Σερβίρουμε με έναν εσπρέσο, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού σαμπούκα, για κάθε άτομο.

 

Καλή απόλαυση!

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *