Κομπόστα σταφύλι

 

Κομπόστα σταφύλι

Κομπόστα σταφύλι

 

Εύκολη κομπόστα σταφύλι με μόλις 2 υλικά. Το γιαγιαδίστικο γλυκό του Καλοκαιριού που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

Σταφύλι 1 μεγάλο τσαμπί
Ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Νερό 400 ml περίπου

Μεγαλώσαμε στην επαρχία οπότε στο σπίτι μας υπήρχε μία κληματαριά. Αυτή η κληματαριά υπάρχει μέχρι και σήμερα και μπορούμε να απολαμβάνουμε φρέσκα σταφύλια χωρίς φυτοφάρμακα.

Φέτος που τα σταφύλια μας περίσσεψαν αποφασίσαμε να τα κάνουμε κομπόστα.

Διαβάστε Επίσης  Χοιρινά μπριζολάκια με μήλο και φασκόμηλο

 

 

Με αυτόν τον τρόπο, φρέσκα φρούτα διατηρούνται για περισσότερο καιρό και μετατρέπονται σε υπέροχο γλυκό. Μπορείς να φτιάξεις κομπόστες με ό,τι φρούτο σου αρέσει. Εμείς φτιάξαμε με μόλις 2-3 υλικά κομπόστα σταφύλι.

Εκτέλεση
Αρχικά πλένουμε καλά τα σταφύλια χωρίς κουκούτσια. Αφαιρούμε το κοτσάνι και τα μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Βάζουμε στο κάθε βάζο από 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και προσθέτουμε νερό κρύο μέχρι το καπάκι. Κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι του βάζου.

Διαβάστε Επίσης  Σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο ή στο τηγάνι

Έπειτα τα βράζουμε για 15 λεπτά μαζί με το βάζο τους. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σφίγγουμε καλά με μία πετσέτα και γυρνάμε τα βάζα ανάποδα.

Tips για την κομπόστα σταφύλι
Διατηρούνται εκτός ψυγείου. Όταν όμως ανοίξουμε για πρώτη φορά το βάζο χρειάζεται ψυγείο για να διατηρηθεί η κομπόστα. Μπορούμε να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή και με άλλα φρούτα για κομπόστα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *