“Κραυγές…Βρεθήκαμε στο ταβάνι, σπάσαμε τα τζάμια του λεωφορείου για να βγούμε έξω” – Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με τους 4 νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις στιγμές τρόμου που έζησαν μετά το τροχαίο με τέσσερις νεκρούς, που έγινε νωρίς το πρωί της Κυριακής (10.09.2023) στην Εθνική Οδό πριν τους Ευζώνους, στο 521ο χιλιόμετρο του ΠΑΘΕ, περιέγραψαν δύο Σέρβοι επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, που συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και έπεσε σε χαντάκι.

Το τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις άνδρες που σκοτώθηκαν. Όπως ισχυρίζεται ο οδηγός του λεωφορείου, ο άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και εκείνος προσπάθησε να το αποφύγει, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαντάκι. Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου, τρεις Έλληνες και ένας Ρώσος, ηλικίας 66 – 73 ετών, πήγαιναν για ψάρεμα…

Από τους 81 επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, οι 49 τραυματίστηκαν και διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία του Κιλκίς, της Γουμένισσας και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

“Βρεθήκαμε στο ταβάνι… Κραυγές… Σπάσαμε τα τζάμια για να βγούμε έξω”

“Το λεωφορείο ήταν διώροφο. Καθόμασταν πάνω, περίπου στη μέση του λεωφορείου, στην αριστερή πλευρά. Μετά τα σύνορα, κάναμε μία στάση και μετά συνέβη η τραγωδία. Ήμασταν ξύπνιοι. Άκουσα δυνατό φρενάρισμα και μετά τον ήχο της σύγκρουσης”, περιγράφει Σέρβος επιβάτης στο newsit.gr. Και συνεχίζει: “Κάποια στιγμή, βρεθήκαμε στο ταβάνι. Ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον. Ακούγονταν φωνές, κραυγές… Τα περισσότερα παιδιά που ήταν στο λεωφορείο κοιμούνταν και ξύπνησαν τη στιγμή του τροχαίου. Βγήκαμε από την πόρτα, που ήταν στο χώμα, καθώς είχε αναποδογυρίσει το λεωφορείο… Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία ήρθαν αμέσως”.

Διαβάστε Επίσης  Ο πιο μακάβριος γάμος: Ο γαμπρός πήγε στην εκκλησία με νεκροφόρα

“Είχαμε περάσει τα σύνορα. Καθόμασταν στην αριστερή πλευρά του λεωφορείου. Ήταν ακόμα νύχτα. Δεν μπορούσαμε να δούμε τι συμβαίνει”, λέει Σέρβα επιβάτης στο newsit.gr και συνεχίζει περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά τη μετωπική σύγκρουση: “Κάποιοι άρχισαν να σπάνε τα παράθυρα και βγαίναμε σιγά – σιγά… Είμαι ακόμα σε σοκ. Ήταν απίστευτο. Η μητέρα μου είναι στο νοσοκομείο, γιατί είχε πόνο στο στήθος. Θα μείνει μία ημέρα για προληπτικούς λόγους και μετά θα κάνουμε τις διακοπές μας”.

Διαβάστε Επίσης  5 Δεκεμβρίου: Ο καιρός σήμερα

ο δεύτερο αυτοκίνητο που συγκρούστηκε με το μοιραίο ΙΧ, οδηγούσε μία γυναίκα από τη Σερβία. Μαζί της βρισκόταν και ένα παιδάκι. Και οι δύο διακομίσθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και είναι καλά στην υγεία τους.

«Σήμερα (10 Σεπτεμβρίου 2023) και ώρα 06.30 περίπου, στο 521ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαιναν 4 άτομα, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με τουριστικό λεωφορείο που επέβαιναν 81 άτομα και στη συνέχεια δεύτερο Ι.Χ.Ε. όχημα που επέβαινε αλλοδαπή γυναίκα με το ανήλικο παιδί της, συγκρούστηκε με το πρώτο Ι.Χ.Ε. όχημα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των 4 επιβαινόντων του πρώτου Ι.Χ.Ε. οχήματος και τη διακομιδή με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 49 ατόμων που επέβαιναν στο λεωφορείο και των 2 επιβαινόντων του δεύτερου Ι.Χ.Ε. οχήματος, σε νοσοκομεία του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Δείτε Βίντεο ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *