«Είμαστε όλο το χωριό εγκλωβισμένοι σε μια καφετέρια, έχουμε μαζί μωρά» – Αποκαλυπτική περιγραφή κατοίκου στην Καρδίτσα

«Είμαστε όλο το χωριό εγκλωβισμένοι σε μια καφετέρια, έχουμε μαζί μωρά» – Αποκαλυπτική περιγραφή κατοίκου στην Καρδίτσα

Τα όσα δραματικά ζουν οι κάτοικοι των χωριών στην Καρδίτσα από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel περιγράφει πολίτης από το χωριό Μαραθέα.

«Είμαστε από χθες το πρωί εγκλωβισμένοι από 2 έως και 3 μέτρα το νερό. Μαζευτήκαμε όλο το χωριό σε μία καφετέρια που ήταν κλειστή και μπράβο στον ιδιοκτήτη που μας άνοιξε το μαγαζί και ανέβηκε ο κόσμος, είναι διώροφη. Είμαστε σε 60 τ.μ. 100 άτομα, δεν έχουμε νερό για τουαλέτα, δεν έχουμε νερό να πιούμε. Έχει γίνει ένα μπάχαλο εδώ, δεν σηκώνει κανείς το τηλέφωνο, δεν ήρθε ούτε ο δήμαρχος να μας φέρει ένα μισό λίτρο νερό. Έχουμε νεφροπαθείς εδώ, έχουμε μωρά 16 μηνών, έχουμε εγκλωβισμένους κατάκοιτους στα σπίτια», ανέφερε αρχικά ο κ. Στέφανος Σακκας.

Διαβάστε Επίσης  Το μικρό «βρώμικο» μυστικό της Σαντορίνης!

Ο κάτοικος απηύθυνε έκκληση για παροχή νερού και για βοήθεια προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

«Ο Στρατός δεν έπρεπε να βγάλει τον κόσμο έξω με βάρκες; Είμαστε στο έλεος. Εν γνωρίζουμε για αγνοούμενους. Έχουν πέσει και σπίτια που κατοικούνταν. Το χωριό έχει 450-500 ανθρώπους. Είναι στο κέντρο του χωριού και στα σπίτια και άλλοι άνθρωποι. Στο διπλανό χωριό, στην Κόρδα είναι στα κεραμίδια άνθρωποι. Εμείς εδώ, δεν έχουμε καμία επικοινωνία. Μόνο με βάρκα μπορεί να προσεγγιστεί το χωριό», συμπλήρωσε ο κ. Σακκάς.

Και συμπλήρωσε: «Στην καφετέρια που είμαστε πάνω υπάρχει ταράτσα που μπορεί να μας φέρει τρόφιμα. Εμείς τώρα εδώ πρέπει να φύγουμε. Έχουμε 10 μωρά από 16 μηνών έως 3 ετών. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι μόνοι, δεν έχουν συγγενείς και είναι εγκλωβισμένοι.

Διαβάστε Επίσης  Αρχίζουν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε έξι περιοχές της Αττικής

Ολόκληρη χώρα δεν μπορούν να στείλουν 10-20 βάρκες να πάρουν τον κόσμο; Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έκανε ένα αντλιοστάσιο πριν από 8 χρόνια. δεν είχε πλημμυρίσει ποτέ το χωριό μας, με το που έκαναν αυτό το έργο όλα τα νερά καταλήγουν στο χωριό. Το αντλιοστάσιο έχει 5 μήνες τεράστιες και δουλεύουν 2, γιατί δεν φτάνει το ρεύμα. Μετά τον Ιανό μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει άλλο ποταμό έξω από το κεντρικό για να διοχετεύονται τα βρόχινα νερά και να τα τραβάει το αντλιοστάσιο».

πηγή

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *