To Σάββατο απολογούνται οι 4 συλληφθέντες του Blue Horizon: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Ηράκλειο – «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη»

To Σάββατο απολογούνται οι 4 συλληφθέντες του Blue Horizon: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Πειραιά και Ηράκλειο - «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη»Για ανθρωποκτονία ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε τρία από τα τέσσερα συλληφθέντα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της Blue Star Ferries, για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη ο οποίος σπρώχτηκε στο λιμάνι του Πειραιά από τον κατεβασμένο καταπέλτη του πλοίου, όσο αυτό πραγματοποιούσε τον απόπλου του.

Ο ύπαρχος του πλοίου, καθώς και τα δύο μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν μπροστά στο περιστατικό και δεν αντέδρασαν κατηγορούνται για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ενώ, ο καπετάνιος του πλοίου, επίσης συλληφθείς, κατηγορείται για το κακούργημα της παρέμβασης στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Διαβάστε Επίσης  Παραλίες της Ελλάδας:Μύρτος, Κεφαλονιά

Οι τέσσερις εργαζόμενοι της Blue Star Ferries ζήτησαν και πήραν προθεσμία για τις απολογίες τους το Σάββατο (09/09).

«Να μην συνηθίσουμε τη φρίκη»

Πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν τη βροχή και τα ακραία φαινόμενα της κακοκαιρίας και παρευρέθησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα λιμάνια Πειραιά και Ηρακλείου για τον 36χρονο Αντώνη που έχασε τη ζωή του όταν μέλος του πληρώματος του Blue Horizon τον έριξε στη θάλασσα.

«Δικαιοσύνη για τον Αντώνη»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε έξω από την πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα μπροστά από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 36χρονος, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα όσο τον έσπρωχναν μέλη του πληρώματος.

Διαβάστε Επίσης  Παραλίες Λάρισας-Κάτω Σωτηρίτσα

Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, κρατώντας ομπρέλες και αψηφώντας την βροχή, φώναζε: «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη», ενώ σε ένα από τα πλακάτ υπήρχε αναγραφόμενη η φράση «να μην συνηθίσουμε τη φρίκη».

Εκατοντάδες μπροστά από το πλοίο Blue Horizon

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Ηρακλειώτες έδωσαν το «παρών» στο λιμάνι του Ηρακλείου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω ακριβώς από το πλοίο Blue Horizon.

Οι συγκεντρωμένοι, μικροί και μεγάλοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το λιμάνι.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *