Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τα χωριά της Καρδίτσας – Δεκάδες πολίτες εγκλωβισμένοι απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια – «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού»

 

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τα χωριά της Καρδίτσας - Δεκάδες πολίτες εγκλωβισμένοι απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια - «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού»

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία για τα χωριά της Καρδίτσας – Δεκάδες πολίτες εγκλωβισμένοι απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια – «Μας έχουν αφήσει στο έλεος του θεού»

 

Δραματικές στιγμές ζουν δεκάδες κάτοικοι των χωριών της Καρδίτσας καθώς έχουν εγκλωβιστεί από τις πλημμύρες και καταστροφές που προκαλεί στην περιοχή η κακοκαιρία Daniel.

 

Καθώς όπως σημειώνουν, δεν έχει σταλεί καμία βοήθεια από τις Αρχές, οι ίδιοι επικοινωνούν και απευθύνουν εκκλήσεις μέσω του OPEN.

Ο κοινοτάρχης του Βλοχού, Γιάννης Κούκας, σημείωσε στους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη ότι, 95 κάτοικοι, έχουν ανέβει στην εκκλησία που βρίσκεται στον λόφο του Αγίου Αθανασίου, όπου και πέρασαν τη νύχτα καθώς το χωριό έχει πλημμυρίσει ολοσχερώς.

Μεταξύ των εγκλωβισμένων εκεί βρίσκονται και ηλικιωμένοι και παιδιά ενώ δεν υπάρχει, χερσαία κανένας τρόπος διαφυγής.

 

 

«Για να σωθούμε ανεβήκαμε στον νεροχύτη της κουζίνας»

Με την εκπομπή επικοινώνησε και ο κ. Μπάμπης από το χωριό Αστρίτσα, ο οποίος σημείωσε ότι είναι από χθες εγκλωβισμένος, με τα δύο εγγόνια, την κόρη και την αδερφή του στο σπίτι τους.

Διαβάστε Επίσης  Τζόκερ: Τουλάχιστον 8.800.000 ευρώ μοιράζει την Πέμπτη

«Πήρα τηλέφωνα την Πυροσβεστική στον Παλαμά και στην Καρδίτσα. Από τον Παλαμά μού είπαν ότι δεν μπορούν να προσεγγίσουν την Αστρίτσα λόγω της βροχής. Γλιτώσαμε γιατί πήραμε τα παιδιά κι καθόμαστε, όλο το βράδυ, πάνω έναν νεροχύτη, στο παραθυράκι της κουζίνας. Το νερό μέσα στο σπίτι έφτανε μέχρι τον λαιμό. Το νερό μέσα στο σπίτι έχει φτάσει σε ύψος το 1,30 με 1,50 μέτρα.

Καθόμαστε επάνω στην κουζίνα. Τα παιδιά δεν έχουν ούτε το γάλα τους. Είναι αρκετοί εγκλωβισμένοι στο χωριό, πήγαν πάνω στην εκκλησία γιατί έχει ένα ύψωμα».

Δήμαρχος Παλαμά: «Μάς έχουν αφήσει στο έλεος του θεού»

Με την εκπομπή επικοινώνησε και ο Δήμαρχος Παλαμά, Γιώργος Σακελλαρίου.

«Τα πράγματα δεν είναι μόνο δύσκολα, είναι τραγικά. Δυστυχώς έχουν αφήσει όλο τον δήμο στο έλεος του Θεού. Δεν έχουν στείλει καμία βοήθεια, στην πόλη του Παλαμά έχει 5.000 κόσμο, το νερό φτάνει πάνω από 1,5 μέτρο, υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι. Έχω κάνει έκκληση από χθες στην ΕΜΑΚ για βοήθεια, ακόμα δεν έχει έρθει τίποτα και τώρα παίρνω τηλέφωνο και μού λένε ότι οι βάρκες που έχουν φέρει είναι κάτι πλαστικές βάρκες τις οποίες τραβάει κάποιος και κουβαλάει τα άτομα για 30 – 40 μέτρα. Το οδικό δίκτυο της πόλης είναι 140 χιλιόμετρα», είπε.

Διαβάστε Επίσης  Τα ήθη και τα έθιμα της Πρωτομαγιάς

 

Σύμφωνα με όσα είπε η κυρία Ζάνη, τα άτομα βρίσκονται σε ένα διώροφο κτίριο ενώ ανησυχούν καθώς η στάθμη του νερού ανεβαίνει. Στην περιοχή δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ μερικοί άνθρωποι δεν έχουν μπαταρία στο κινητό.

Η κυρία Ζάνη αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός πατέρα που με τα δυο του παιδιά χρησιμοποίησε αντικείμενο σαν μπαούλο, κολυμπώντας πάνω σε αυτό, προκειμένου και οι τρεις να μεταφερθούν σε διπλανό σπίτι με ασφάλεια.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *