Τρουφάκια με χουρμάδες και Μακεδονικό χαλβά

 

Τρουφάκια με χουρμάδες και Μακεδονικό χαλβά

Τρουφάκια με χουρμάδες και Μακεδονικό χαλβά

 

Στο άκουσμα της λέξης «τρουφάκια» νομίζω ότι όλοι γινόμαστε παιδιά και θέλουμε να γευτούμε αυτή τη μικρή αμαρτία!

Μετά, βέβαια, συνήθως μας πιάνουν οι τύψεις για τα χίλια-δυο που μπορεί να περιέχει αυτός ο πειρασμός! Όταν, όμως, το τρουφάκι παραμένει γευστικότατο αλλά είναι και υγιεινό, τότε γιατί να αντισταθούμε?!

Τα σημερινά τρουφάκια όταν τα φτιάξετε, δε θα πιστεύετε ότι δεν περιέχουν βούτυρο, σοκολάτα, γάλα κτλ (ό,τι, τέλος πάντων, θα χρησιμοποιούσατε σε άλλη περίπτωση)!

Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε ούτε ζάχαρη, γιατί παίρνουν τη γλύκα από τους χουρμάδες και την επιπλέον γεύση από το Μακεδονικό Χαλβά. Τι πιο υγιεινό, λοιπόν, θα μπορούσατε να φανταστείτε?

Διαβάστε Επίσης  Σοκολατένια energy balls με πορτοκάλι

Το αποτέλεσμα είναι ένα γευστικό και υγιεινό γλυκό αφού ο Μακεδονικός Χαλβάς περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Θα δείτε τις οδηγίες βήμα βήμα και θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι!

 

Υλικά:

125γρ. χουρμάδες
60γρ. Μακεδονικός Χαλβάς
50γρ. αμύγδαλα
1κ.γ. κακάο
4κ.γ. νερό
(επιπλέον κακάο για επικάλυψη)

Τρίβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε σε μπολ.

Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τους χουρμάδες (για ευκολία) και τους ρίχνουμε στο μούλτι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι να δούμε ότι αρχίζουν και γίνονται σαν πάστα. Τότε, προσθέτουμε το Μακεδονικό Χαλβά, το κακάο και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Διαβάστε Επίσης  ΓΕΜΙΣΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ

Στην αρχή θα μας φαίνεται σαν τριφτή άμμος, αλλά όσο χτυπάμε θα δούμε ότι παίρνει τη μορφή πάστας. Προσθέτουμε και τα τριμμένα αμύγδαλα και χτυπάμε λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το μείγμα είναι έτοιμο για να το πλάσουμε σε μπαλάκια. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τα κυλάμε σε κακάο και είναι έτοιμα. Τα διατηρούμε σε κουτί στο ψυγείο.

Γλυκά φιλιά!

 

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *