Μελιτζάνες με μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού

 

Μελιτζάνες με μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού

Μελιτζάνες με πατάτες, μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού για ένα νοστιμότατο ορεκτικό, τώρα που οι μελιτζάνες είναι στην εποχή τους! Δοκιμάστε το.

 

Υλικά

Μελιτζάνα 1 κιλό
Πατατες 1 κιλό
Ελαιολαδο 100 ml

 

Για την μπεσαμέλ

Βουτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας

Γάλα Φρέσκο 2 κούπες
Αυγα 1

Μοσχοκάρυδο Λίγο
Για την σάλτσα ντομάτας

Ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Σάλτσα Ντομάτας 200 ml

Βασιλικός 4-5 φύλλα
Αλατι Κατά βούληση

 

Για το πασπάλισμα

Γραβιέρα 200 γραμμάρια περίπου τριμμένη Νάξου

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στις Μελιτζάνες με μπεσαμέλ και σάλτσα βασιλικού

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά μας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Διαβάστε Επίσης  Καλαμαράκια κοκκινιστά με κοντά ζυμαρικά

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε λίγο να κάψει. Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τα φύλλα βασιλικού και προσθέτουμε και λίγο νεράκι, αν χρειαστεί αραίωση. Βάζουμε λίγο αλάτι και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες όπως τις ξεφλουδίζουμε συνήθως και τις κόβουμε σε ροδέλες. Αλείφουμε τόσο τις πατάτες όσο και τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Διαβάστε Επίσης  Φασολάδα

Έπειτα παίρνουμε μία ροδέλα πατάτας και από πάνω απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ βάζουμε μία ροδέλα μελιτζάνας και από πάνω απλώνουμε λίγη σάλτσα βασιλικού. Από πάνω βάζουμε μία ροδέλα πατάτας και έτοιμο το πρώτο ορεκτικό.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ξεκινώντας και τελειώνοντας με πατάτες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Πασπαλίζουμε με την γραβιέρα Νάξου και περιχύνουμε όση σάλτσα ντομάτας μας περισσέψει το φαγητό. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Μπορούμε να φτιάξουμε όποια συνταγή για μπεσαμέλ προτιμούμε, απλά θέλουμε να είναι σφιχτή μπεσαμέλ.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *