Πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα

 

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα

Πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα για ορεκτικό αλλά και για μεζέ για την μπύρα ή το κρασί μας. Τώρα που είναι η εποχή των πιπεριών θα τις απολαύσετε πολύ!

Υλικά

Πιπεριά 1 κιλό πράσινες κέρατο
Φέτα 350 γραμμάρια

Ντοματα 2 σε κύβους
Ελαιολαδο 1/2 ποτήρι

Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο
Ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού

Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο
Δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού

Αλατι 1 πρέζα

Τα καλοκαίρια τα γεμιστά και τα τουρλού έχουν την τιμητική τους και όχι τυχαία. Το Καλοκαίρι είναι η εποχή της μελιτζάνας, της πιπεριάς, του κολοκυθιού και άλλων τέτοιων λαχανικών, που τέτοιους μήνες είναι σκέτο γλύκισμα!

Διαβάστε Επίσης  Σουβλάκια με χοιρινό φιλέτο, ντοματίνια και κρεμμύδια

 

Από παιδιά θυμόμαστε πολλές φορές τη μαμά μας να φτιάχνει γεμιστές πιπεριές με φέτα και είπαμε να εξελίξουμε αυτήν την συνταγή και να φτιάξουμε πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα. Το απόλυτο ορεκτικό και μεζεδάκι του Καλοκαιριού που γίνεται πανεύκολα.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, την ντομάτα σε κύβους και το μισό από το ελαιόλαδο. Έπειτα παίρνουμε τις πιπεριές και αφαιρούμε με προσοχή τα σπόρια τους. Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά με την γέμιση με την φέτα και τις βάζουμε με την σειρά σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ.

Διαβάστε Επίσης  Κοτόπουλο στη γάστρα με πατάτες και καρότο

Πασπαλίζουμε τις πιπεριές με την ρίγανη, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, τον δυόσμο και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Tips για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα και ντομάτα
Ο δυόσμος είναι προαιρετικός. Προσοχή στο αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή από μόνη της.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *