Σουφλέ με αραβικές πίτες του Άκη

 

Σουφλέ με αραβικές πίτες του Άκη

Σουφλέ με αραβικές πίτες του Άκη

Το Καλοκαίρι προτιμούμε ακόμη πιο συχνά τις αραβικές πίτες αφού έχουν ελαφριά γεύση και μπορούμε να φτιάξουμε δροσερά και εύκολα σάντουιτς με αυτές. Σήμερα όμως θα τις χρησιμοποιήσουμε για ένα σουφλέ που λιώνει στο στόμα. Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη !

Υλικά

Αραβική Πιτα 6 μεγάλες ολικής άλεσης
Τυρί Κρέμα 300 γραμμάρια

Μανιταρια 1 μεσαία κονσέρβα ψιλοκομμένα
Γαλοπουλα 12 φέτες

Μιξ Τυριών Περίπου 300-400 γραμμάρια
Κρεμα Γαλακτος 330 ml

Αυγα 4
Ντοματίνια 10-15 κομμένα στη μέση

Πιπέρι 1 πρέζα

Οι αραβικές πίτες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχουν μεγάλη πέραση τόσο στα σάντουιτς όσο και σε άλλες συνταγές. Μία τέτοια εναλλακτική συνταγή για να απολαύσουμε μερικές αραβικές πίτες είναι και αυτό το σουφλέ από τον αγαπημένο μας μάγειρα Άκη Πετρετζίκη!

Διαβάστε Επίσης  Τσουρέκι πολίτικο

Είναι ένα πανεύκολο και ιδιαίτερο σουφλέ με σίγουρη επιτυχία και απλά υλικά. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα σουφλέ ζυμαρικών ή σουφλέ πατάτας, αυτό το σουφλέ με αραβικές πίτες που λιώνει στο στόμα θα γίνει το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φαγητό.

Εκτέλεση

Αρχικά αλείφουμε τις αραβικές πίτες ολικής άλεσης με τυρί κρέμα. Από πάνω στρώνουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχουμε στύψει καλά από τα ζουμιά τους. Προσθέτουμε 2 φέτες γαλοπούλα σε κάθε αραβική και το μιξ τυριών.

Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε ένα ταψί 36×28 εκατοστών. Θέλουμε να είναι στρυμωγμένες και να μην έχουν κενά μεταξύ τους. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε με το μείγμα τις πίτες.

Διαβάστε Επίσης  Φτερούγες κοτόπουλου με κάρι και μέλι

Κόβουμε από πάνω λίγα ντοματίνια κομμένα στη μέση και προσθέτουμε το υπόλοιπο μιξ τυριών. Προσθέτουμε και λίγο πιπέρι. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20-30 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

Tips για το σουφλέ με αραβικές πίτες

Δεν είναι αναγκαστικό να χρησιμοποιήσουμε αραβικές πίτες ολικής άλεσης. Εμείς βάλαμε γαλοπούλα φουαγκρά αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε. Εμείς βάλαμε τριμμένο γκούντα και τριμμένη μοτσαρέλα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι θέλετε.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *